dimarts, 5 de gener del 2010

Punt 3. Revisió del grau de compliment del Pla Estratègic

Aquesta revisió no s'havia fet mai... el Pla Estratègic data del 2001 i ara es feia gràcies a l'aprovació
d'una moció presentada per EUiA

Sembla que en el tema balanços els nostres grups tenen visions molt diferents.

Com a document de treball la tabla presentada creiem que resumeix la majoria de les actuacions que es recollien en el pla estratègic, i cal reconèixer-ho i valorar-ho però ,respecte a la valoració que es fa de l’estat de les actuacions el tema canvia i molt.

Algunes de les actuacions en les que encara no hem vist res efectiu, Alcaldia diu que estan en curs per que s’han tingut en compte en l’avanç del poum, però sobre el terreny a dia d’avui no hem vist encara res. D’altres les considera fetes quan per nosaltres queda molt i molt per fer.

Anem a pams millor
1. Articular el territori del nucli urbà segons alcaldia tot esta previst al poum, excepte una actuació que ja considera feta que és l’aplicació de l’accessibilitat., per que la llei ja ho exigeix.
Primer dir que, sobre l’accessibilitat encara hi ha zones públiques com la pl. dc. trueta on dependria de l’administració solucionar l’accessibilitat i no esta fet, per tant, aquí considerem que alguna cosa esta feta però queda molt encara per fer.

Sobre les actuacions previstes en l’avanç del poum doncs si estan previstes ens alegrem, però de mentres caldria anar fent camí, no rentar la consciència dient que més endavant les farem. Des del pla estratègic han passat 9 anys si el que s’ha fet fins ara es preveure-ho en el avanç de poum això es molt poc

2. Convertir les urbanitzacions en barris.
De nou la mateixa sensació amb el cap de Can Vilalba i les pistes esportives de Can Amat no s’arregla la distància que ens separa del nucli urbà, actuacions com apropar l’ajuntament mitjançant la web, o la recollida de la brossa orgànica que donaríem més sensació d’acostament no estan ni plantejades en aquest document. Torna a sortir el tema del pont, el pont entre Abrera i Can Villalba podria apropar si no tinguéssim al mig la construcció de la variant. Alcaldia te els planos, i  sap l’impacte del que ve al damunt amb aquesta construcció i el 4 cinturo, hauria de ser més realista en les seves conclusions en aquest aspecte

3.Politica activa d’habitatge.
En el tema de la vivenda de protecció sí que estem d’acord. S’han fet promocions de protecció oficial el que malauradament s’ha trigat molt. I Respecte al tema dels gravàmens sobre les vivendes desocupades ¿ quants anys porta en estudi? Per que la proposta ja va sortir en el pla estratègic del 2001

4. Protecció de l’espai natural com a patrimoni d’abrera.
No el considerem protegit... només cal veure com ens esta afectant la construcció del 4 cinturo per posar un exemple

5. Definició de nous paràmetres d’atractivitat industrial.
No hem diversificat sectors.... no es fomenta prou el departament de promoció econòmica i no es potencia l’ús de les noves eines de comunicació en aquest aspecte.

I sobre tot, que no es digui que no te competències en temes de llocs de treball qualificats o en reducció de la precarietat ¿ no podríem invertir en cursos mes específics de i+d ? li hem preguntat a la industria i els professionals de la zona que necessiten... es podria fer mes del que fem no busquem excuses.

6.Foment del comerç
Aquí també es considera que tot esta ja fet o gairebé, el mercat esta fet, però necessita ajuda i vostè ho sap, necessita promoció, activitats, suport i no el tenen. L’associació de comerciants existeix sí, però si no te mes suport acabarà ofegada com moltes altres entitats. Cal treballar més en aquest aspecte, cal sensibilitat, el comerç es riquesa per un municipi, i necessita d’ajuda institucional,

Comunicacions informàtiques... ho consideran fet. En el ple se li ha demanat al regidor de promoció econòmica que posi les dades del servei municipal de busqueda de feina a la web i va dir que no... i es considera en el balanç que en temes informàtics esta tot fet.... .... com podeu veure tenim visions molt diferents

Politiques d’igualtat aquí  reconeixem que potser és l’apartat on més s'ha fet, però quan li demanem accions de sensibilització en les empreses i els comitès diu que ja esta tot fet per que en el 2005 va fer una jornada de responsabilitat corporativa, cal continuar treballant que ja han passat 4 anys des de a les hores.

Intervenir en el procés formatiu, es justifica fet per la creació d’aules d’estudi,  i nosaltres li demanem de nou que amplii els horaris d’aquestes aules. Si fem aules que quan fan falta estan tancades, aquesta actuació no ha servit de res.

Associacionisme .... manca més suport logístic, si es parla amb les associacions veureu com no tot es redueix a la subvenció econòmica, que necessiten assessorament, que per ells es un gran problema com justifiquen despeses com presenten els números, com fan arribar les activitats a la gent. Per cert es parla de la guia d’entitats a la web, i si la feu podeu comprovar com no esta actualitzada, per tant, no te gaire utilitat en les condicions actuals.

Respecte a infraestructures, segons el seu balanç tot es perfecte, però Sant Miquel és un barri que quedarà iallat i superafectat per dos infraestructures brutals, que de retruc allunyarà les urbanitzacions de l’altra banda amb el nucli urbà.

Ho hem parlat mes vegades, si junta totes les infraestructures que passaran per Abrera no tindrem un poble si no 8 i no veiem reflexat aquest problema en el balanç

Millora dels serveis de transport. No s’ha incrementat el transport interurbà, segueix sent el mateix i hem empitjorat en tema ferrocarrils, com demostra la pèrdua de viatges, ja vam parlar l’últim ple, l’increment de freqüència ( que no es real) ha fet perdre els trens semidirectes i per tant, incrementa el temps d’arribada .... per tant, hem perdut en serveis i sembla que vostè esta tan contenta de com funcionen. Fins i tot vam aprovar una moció amb el suport del PSC queixant-nos del tema. No ho entenem aquesta valoració tan optimista al respecte, la veritat.
Aquest resum representava una oportunitat, la de seure i veure com realment estava la cosa. El PSC ha donat la seva visió però nosaltres no la considerem real i acurada, i estem convertint en discussió política un tema que va sortir dels ciutadans i la seva participació

Nosaltres li proposem anar més enllà no sabem si és possible però perquè no torna a reunir els integrants del consell executiu del pla estratègic

Per valorar conjuntament el grau de compliment real i quines serien les actuacions prioritàries, d’aquesta forma tindríem una visió més amplia i participativa.

Finalment aquest punt es va convertir en un assabentat per continuar treballant i valorant la situacio.
Per fi¡¡ una mica de consens