dilluns, 4 de gener del 2010

Punt 2 Al.legacions a la variant de la C-55


Ens hagués agradat fer-li costat en aquest tema, i no ho diem per que si, si no per que davant d’actuacions d’administracions superiors un ajuntament té mes força quantes més veus aconsegueix sumar.


No ens enganyem, si esta decidit fer aquesta carretera la faran, igual que el 4 cinturo, trigaran mes o menys però la faran, per tant calia sumar tots els esforços possibles per que no ens perjudiqui més

Per poder sumar cal, d’un canto, oferir la possibilitat de fer-ho que no és el cas, ja que en el treball previ a la realització d’aquest document no s’ha comptat ni amb els grups de la oposició ni amb qüestions que ja havien sortit quan parlàvem per exemple del pla territorial. Per tant ha existit una manca de voluntat per part de l’equip de govern en sumar forces.

I una altra qüestió imprescindible per sumar seria la voluntat de buscar una sol.lucio no traumàtica. Això passa per plantar cara quan cal i treballar molt .

Plantar cara significa dir que no quan cal, i ara era necessàri, i el treball era deixar clar que hi ha moltes afectacions de cop al nostre municipi, algunes ja son visibles, altres estan en projecte però sabem que es produiran, i si les mirem en conjunt veiem el que representen al territori, i resulta molt preocupant.

Nosaltres trobem insuficients les al.legacions presentades, potser per que parteixen de la base d’un posicionament favorable de l’equip de govern.

Entenem que tant el territori com els veïns haurien de tenir una especial protecció de cara a les al•legacions a fer, de igual manera que en diversos punts es fa esment a l’afectació d’un polígon.

L’equip veu favorable una alternativa de projecte que permet velocitats de 120 km ( això és una autovia o una autopista) en un tram que ja te afectació i molta pel 4 cinturo.

Aquesta opció es presenta com a variant de la C-55 però no veiem enlloc la supressió d’aquesta carretera, mes aviat al contrari, aquesta variant serà l’enllaç entre la A2 i el 4 cinturo, per tant, qui vagi direcció Manresa o sortirà en la A2 com ara, o continuarà per la variant fins a la C-55 .

D’altra banda es parla del pont que enllaçarà els barris escolteu ¿ aquest pont no era la compensació pel 4 cinturo? Aquest pont també venia lligat al projecte d’Are del que ja no sabem res i el 4 cinturo ja esta en marxa, i ara ens fan una altra autovia i diuen que a canvi ens faran el pont ¿ quantes carreteres ens menjarem per poder tenir el pont?

Mireu us explicaré un acudit dels veins de Can Vilalba, allà diem que aquest pont és com el Guadiana.... que apareix i desapareix... normalment apareix en època electoral i desapareix durant la legislatura . Ara ha tornat a aparèixer... serà que venen eleccions

Però cal posar-se seriós, i això no és cap broma.

Vam sentir parlar del tema del camp de futbol i del carril bici.... afectats també per la carretera
Però van sentir parlar molt poc del tema de la protecció acústica als barris de San Miquel i Can Vilalba,  i potser cal fer 5 cts a qui ens llegeix.

Resulta que ja esta previst que els nivells de soroll que hi haurà com a conseqüència d’aquesta carretera superen els valors permesos per la normativa, però tot i això es farà la carretera.

Es preveu fer apantallaments acústics però tot i això no saben si funcionaran per les característiques de la zona, però tot i això faran la carretera. Voleu dir que no cal informar als veïns i alhora defensar-los d’això?

Tampoc hem sentit parlar massa de l’afectació al barri de Sant Miquel que és brutal. S’expropia un habitatge, afecta , la zona esportiva, la depuradora, el carrer d’entrada i la xarxa d’aigua potable, només això ja es motiu sobrat per que aquest ajuntament en ple es negues de forma rotunda a aquest projecte.

I si com diuen han presentat ja al•legacions previes que no s’han tingut en compte en l’últim projecte, caldria que ara, no ens plantegéssim les al•legacions si no en ple decidíssim quines actuacions preníem contra el projecte.
El grup de CiU vam demanar que es retires aquest document, per què el considerem insuficient i que consensuessim entre tots un d’oposició clara i ferma a aquest projecte.

Podem presentar al•legacions tots els grups però ja se sap que mai es tindran tan en compte com amb un document conjunt d’un municipi Vostè té la majoria absoluta, en aquest ajuntament, i per tant, l’alcaldia, hauria de ser vostè qui encapçales la defensa d’aquest tema

Malauradament es va aprovar amb els vots a favor del PSC i del PP....