dilluns, 18 de gener del 2010

Artur Mas crida a la mobilització per a que el canvi es basi en una gran majoria de catalans




El líder nacionalista és proclamat candidat de CiU a la presidència de Catalunya i reclama portar el missatge del canvi carrer per carrer



El president de CiU, Artur Mas, ha fet una crida aquest migdia al poble de Catalunya a mobilitzar-se massivament, per tal d’aconseguir que el canvi polític a Catalunya se sustenti en una “gran majoria”. Mas ha demanat poder liderar un govern “que no hagi de caminar amb crosses des del primer dia, hipotecat per pactes que el facin feble”, sinó “un govern fort, amb lideratge potent, capaç de prendre decisions que potser no sempre seran fàcils ni acontentaran a tots però sí que faran avançar el país”.
El líder nacionalista ha fet aquestes declaracions al centre cultural del monestir de Sant Benet de Bages, a Sant Fruitós. Tot just abans, i a proposta del secretari general de CiU, Josep Antoni Duran Lleida, els consells nacionals de Convergència i d’Unió l’han aclamat com a candidat de la federació nacionalista a les eleccions que, en principi, se celebraran la propera tardor.
Mas ha subratllat que després de dues legislatures a l'oposició no el mou una “set de venjança”contra el tripartit, sinó una “set de reconstrucció” de país. L’objectiu de CiU ha de ser “aixecar Catalunya, treure-la de la seva confusió i enlairar-la”: “Fem una crida al poble de Catalunya a no resignar-se, a no abandonar, a no caure en el fatalisme, a no conformar-se amb aquesta situació de país", ha explicat.
Artur Mas ha recordat que les forces del tripartit creien que, condemnant CiU a la oposició, la federació es desfaria, però han topat amb “la fortalesa de les nostres conviccions”, i ha citat el bisbe Pere Casaldàliga, quan va definir els cristians com “soldats derrotats d’una causa invencible”. “Potser ens van convertir en soldats temporalment derrotats, però el que no sabien és que la nostra causa era i és invencible, ja que aquesta causa és la llibertat del poble de Catalunya i la nació plena catalana", ha proclamat entre aplaudiments.
Artur Mas ha situat el seu projecte com una baula més de la cadena de la història de Catalunya:els modernistes, els noucentistes, la del president Francesc Macià o a “la Catalunya prestigiosa, respectada, oberta al món i digna” que va presidir Jordi Pujol.
Artur Mas ha admès que “mai com ara he sentit amb tanta profunditat" el pes d'aquesta responsabilitat col·lectiva”. El president de CiU ha subratllat que si el canvi no és possible, “si no ho aconseguim, aquesta vegada serà per culpa nostra”.
El líder nacionalista ha constatat “el desencant i fins i tot de l’empipament” de molts catalans amb la classe política, i ha admès que “ningú, tampoc nosaltres, estem al marge d'aquest divorci entre país i política. L'únic camí per retallar la distància és donar la cara a peu de carrer”. En aquest sentit, Mas ha cridat la gent de CiU a recórrer tot Catalunya, “casa per casa si fa falta, per encomanar la il·lusió pel canvi”.
El líder de CiU s'ha adreçat ha acusat el tripartit de “fer creure que Catalunya no tenia res més a dir”: “A força de no saber escriure pàgines positives a la història, ens han fet creure que Catalunya ja havia escrit totes les pàgines valuoses”, ha afirmat. Davant aquests fatalisme, Mas ha defensat “arribar al cor i a l'ànima dels catalans”, perquè el destí dels pobles no ve marcat per les dificultats, sinó per la voluntat d'aixecar-se i de de no resignar-se, i“d'aixecar la bandera de la llibertat cada vegada que hi ha una situació complicada”.