diumenge, 18 d’octubre del 2009

Punt 12. Moció demanant la convocatòria del Consell Escolar

Aquesta moció va entrar en el ple finalment, consensuada per tots els grups
de la oposició.

El Consell Escolar Municipal d'Abrera és un òrgan del nostre municipi que esta concebut com un mitjà de participació i consulta dels sectors afectats en la programació de l'ensenyament no universitari en el terme municipal d'Abrera.

Segons el reglament que el regula, en l’article 6 Normes de funcionament s’indica
“1. El Consell Escolar municipal s'ha de reunir almenys un cop cada trimestre i abans de començar i acabar el curs escolar.”

Aquesta legislatura fins ara,no ha estat convocat, sempre que s'ha preguntat
en el ple, la regidora d’ensenyament ha dit que es convocaria properament però no s’ha arribat a produir dita convocatòria MAI, amb l'agravant de totes les situacions que tenim actualment:

Una Escola pendent de les reformes que ja es tenien que haver fet
Una escola acumulant barracons ( segons la Regidora 75 nens del nostre poble estan fent classe dintre)
Una escola pendent de construcció, amb uns terrenys cedits de fa gairebé 2 anys i on no s'ha fet res
Un Ies pendent de construcció, en la mateixa situació que l'escola
Els canvis i problemes de l'escola bressol


Temes prou importants per que l'equip de fovern hagués pres la iniciativa de convocar
el Consell Escolar i donar explicacions de qué s'ha fet i en quina situació estan els tràmits.... però clar, això d'agafar iniciatives .... els hi coste

Finalment la regidora es va comprometre a convocar-ho la primera quincena de novembre.... esperem que ho faci

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hi han coses que no entenc... si clarament el reglament diu que s'ha de convocar cada trimestre de l'any i a l'inici i al final de curs, que vol dir? Que portem un munt de sessions sense convocar??? Aixo demostra com estem. Potser el Dept. d'Educació no te prous calers per tirar tants projectes alhora, pero de ben segur que si des d'aqui no es pressiona, no mouran peça. En fi, esperem que rapidament es conovqui aquesta sessió i es desencallin aquest projectes que resten al calaix de la regidora, o almenys això espero.

L'Educació dels nostres nens i joves no sols es fonamenta en ajudar amb el 50% del cost, d'una manera popular, de l'estil 400 euros per a tothom, o d'altres que ja coneixem.

Per cert, vull agrair a CIU que pengi en aquest espai els diferents punts que es van tractan als plens de l'Ajuntament, es lamentable pero es l'unica manera crec, que els ciutadans podem consultar aquesta informació a la xarxa. Per que em pregunto... tan costaria treure una versió duplicada de les Actes dels Plens on no apareixessin dades personals de cap ciutadà si realment aquest és el problema???

Anònim ha dit...

Segons l’article Article 5è. D. El Consell te les atribucions sobre:
Els criteris de localització, construcció, renovació i manteniment dels centres públics d'ensenyament.

Segons els presupostos Ensenyament i Escola de Música representen 595.850,00euros un 8,05% menys que al 2008 però, quina és la quantitat real per a ensenyament i quina per a l’escola de música que, recordem és una activitat per a una minoria?

Sobre això què pot dir la Lupe o en el seu lloc l’Alcaldessa com a màxim responsable?