divendres, 9 d’octubre del 2009

Per l’UGT, l’ajuntament d’Abrera es nega a aplicar el preacord del conveni col·lectiu signat

http://www.baixllobregatdigital.cat/2009/10/08/per-lugt-l’ajuntament-d’abrera-es-nega-a-aplicar-el-preacord-del-conveni-col·lectiu

La UGT de Catalunya denuncia la irresponsabilitat de l’equip de govern i l’agressió a la negociació col·lectiva

La UGT de Catalunya denuncia que l’equip de govern d’Abrera boicoteja el preacord signat amb la representació sindical. Després de dos anys de llargues i dures negociacions, es va arribar finalment el passat juliol a un preacord del conveni col·lectiu del personal laboral i funcionari pels anys 2008-2011, que va ser ratificat per l’assemblea i en referèndum per tots el treballadors i treballadores.

Una setmana després, i “casualment” poc abans d’iniciar les vacances d’estiu, l’Ajuntament va comunicar als delegats que trencava l’acord perquè no podia assumir els acords. Davant d’aquesta agressió a la negociació col·lectiva, el personal de l’Ajuntament va decidir mobilitzar-se i assistir al ple de setembre per manifestar la seva protesta.

Des del nostre sindicat expressem la nostra enèrgica protesta per la manca de coherència i formalitat de l’Ajuntament d’Abrera, que de manera irresponsable ha dinamitat les regles del joc. No és suficient amb la negociació formal i la realització de reunions de treball per respectar el principi del dret a la negociació col·lectiva i per considerar satisfet el dret dels sindicats i treballadors a intervenir en la regulació de les condicions de treball. Tenim l’obligació de negociar sota els principis de bona fe.

Les administracions i entitats públiques de tot tipus han de tenir en compte els factors organitzatius que els permetin satisfer el dret dels ciutadans a una bona administració. Entre aquests factors el més important és, sens dubte, el personal al servei de l’Administració