dijous, 15 d’octubre del 2009

Punt 10. Moció del GMEUA demanant la dimissió de la regidora d'ensenyament

Tots coneixeu com ha anat el procés del personal de l'escola bressol, en menys de dos anys han passat d'una manifestació reclamant el que els hi havien promés a estar a l'atur.... i per tot el que heu anat veient, sentint i llegint fins ara es presentava aquesta moció, que demanava que algú es fes responsable politicament de tot el que ha anat succeïnt.

Malauradament no es va aprovar, van votar en contra ERC, PP i PSC i hores d'ara,
ningú ha sol.lucionat el tema, ni ningú ha assumit responsabilitats.
Vam votar a favor els grups de CIU,ICV,AdA i EUA ( que eren els que la presentaven)

Aquest va ser el nostre argumentari:

Son moltes les vegades que en un any ( des del maig del 2008) els problemes de l’escola bressol han passat per aquest plenari.
En tot moment l’equip de govern ha insistit ( amb compromisos verbals de la Regidora corresponent i de la Sra Alcaldessa) que volien trobar sol.lucions, als conflictes laborals que van donar lloc a la vaga de l’any passat, als conflictes econòmics per que en algun moment l’equip de govern ( vostès ) van fer promeses que no han arribat mai a complir del tot. Les millores tan esperades per treballadores, pares, empreses encarregades i partits politics havien de venir del supermeganoucontracte que tan bé ens va vendre la regidora i l’alcaldessa el passat mes de maig i de nou al mes de juliol amb l’adjudicació definitiva.... en resum un any de conflictes, un any de jo he dit, un any d’em comprometo... i tantes coses que hem arribat a sentir

I dic que ens ho van vendre tan bé que va haver moments en que semblava veritat... o potser eren les ganes que tots teníem que fos veritat.

Que aquest nou contracte arreglaria el que estava malament....
Però era mentida... o un somni si ho prefereix
La realitat ha estat una altre..... persones que tenien un lloc de treball ara no el tenen, persones que han sigut molt valides per la seva feina durant anys ( ho va dir vostè sra alcaldessa que els problemes eren amb la empresa no amb les treballadores ¿ ho recorda? )

Però a més d’estar al carrer, hi ha qui no ha rebut ni la notificació d’acomiadament, per tant des del 31 de juliol ni cobra ni atur ni te feina ni ha cobrat quitança ( finiquito)
Hi ha qui no era valida per a Abrera, però si per altres pobles .... no s’entén..
Hi ha a qui li oferien baixar la categoria
Hi ha a qui acusen de manca d’estudis.... però ha estat treballant fins ara sense cap problema
Digui casualitat però les 3 vocals del comitè estan afectades

Això no encaixa amb tot allò que vostès han anat dient.... per tant, és lògic exigir responsabilitats

L’Ajuntament és qui podia exercir una força més gran per protegir les treballadores ( que en aquest cas son la part mes dèbil) i no ho ha fet.

Podien establir la subrogació.... no van voler

Podien forçar o intentar-ho com a mínim que totes fossin ben liquidades i contractades de nou per la nova empresa, i no ho van fer

Podia personar-se com a garant en les noves contractacions i no ho van fer
De fet al plec de clàusules que vostès han aprovat al punt 2.15 Personal diu “ l’adjudicatari ha d’obtenir l’autorització prèvia de l’ajuntament per a cobrir les vacans dels llocs de treball... per tant, podia haver fet activament la observació de com s’estaven cobrint aquests llocs per la nova empresa.
I no ho han fet

Per tot això, entenem que cal assumir responsabilitats,i no només vostè Sra Marcos, aquí la Sra Alcaldessa també en te responsabilitat i molta, ja que en diferents moments el discurs de totes dos ha estat el mateix... que estiguéssim tranquils... que no passaria res

Doncs ara ja ho hem vist... el que ha passat realment.
I La nostra forma de demanar-li que assumeixi la part de responsabilitat que li pertoca és recolzant totalment la moció de dimissió presentada pel grup de EUA