dijous, 29 d’octubre del 2009

CiU lamenta que el Tripartit no vulgui equiparar les ajudes de les famílies que tenen un fill amb discapacitat amb les famílies nombroses

Josep Lluís Cleries ha criticat que el Govern només faci polítiques buides d’aparador, perquè les ajudes que reben les famílies no arriben a cobrir les seves necessitats

Josep Lluís Cleries, diputat de Convergència i Unió, ha criticat l’actitud del Govern de la Generalitat, perquè “prefereixen fer polítiques socials buides, abans d’ajudar a les famílies”. El diputat de la federació nacionalista considera que ara tenien l’oportunitat d’ajudar a les famílies, però “un cop més han preferit continuar amb les seves polítiques d’aparador”.

La proposició de Llei rebutjada pel Tripartit tenia l’objectiu d’equiparar el tractament que reben les famílies amb un fill o filla, amb un grau de discapacitat superior al 33% i d’una edat compresa entre els 0 i els 6 anys, al de les famílies nombroses i monoparentals. Perquè “aquestes famílies, malgrat tenir un sol fill a càrrec, tenen un nivell de despesa superior al d’un sol fill sense cap tipus de discapacitat. Aquí és on ha d’actuar l’administració”.

El diputat de la Federació Nacionalista ha recordat al Tripartit que van prometre que les ajudes per a les famílies anirien dels 0 als 6 anys i dels 0 als 8 anys si són famílies monoparentals o nombroses. “Però evidentment això no ho està fent. Una promesa incomplerta, com moltes altres”. I ha apuntat que des del 2003 no han ampliat els ajuts a les famílies. Per exemple, el fons de garantia per impagament de pensions d’aliments i compensacions no s’ha posat en marxa. “Ja porten sis anys de retard. Aquestes famílies que no reben les pensions compensatòries es troben en una situació de violència econòmica”. A més a més, en una situació de crisi econòmica, el Govern de la Generalitat ha decidit congelar els ajuts, les famílies rebran els mateixos ajuts al 2009 que al 2008. Això sí, “les famílies que els rebin, perquè hi ha famílies que han cobrat els ajuts del 2008 després de l’estiu i els d’enguany encara no s’han pagat. La gestió del Tripartit està sent nefasta i deixa molt que desitjar”.

Cleries ha criticat la política de xecs que està fent el Govern de la Generalitat amb l’aplicació de la Llei de la dependència i que no arriba per a pagar els serveis. “Només hi ha 20 assistents personals. Aquesta és la cultura del servei o del xec?” Per això, assegura que té poca fe en el Tripartit perquè són incapaços de fer una política de suport a la família.

I ha lamentat que el discurs del Govern de la Generalitat sigui un discurs buit, més aviat “és un spot publicitari. Les polítiques que fan són polítiques d’aparador. Una gran pancarta publicitària, però darrera no hi ha res. La gent no nota res, no nota cap millora”