diumenge, 15 de maig del 2011

El Govern de la Generalitat dóna suport als emprenedors i a la petita i mitjana empresa

- La lluita contra la crisi econòmica i la reducció de l’atur són els principals objectius del Govern de la Generalitat i és per això que ja s’han pres mesures concretes per afavorir la creació de noves empreses i per ajudar a les ja existents

- El Govern va aprovar el passat dia 26 d’abril destinar a través de l’Institut Català de Finances més de 2.200 milions d’euros per facilitar l’accés al crèdit a les petites i mitjanes empreses.
- Una altra de les iniciatives que ha pres el Govern per ajudar a les empreses és la de redactar una llei que simplifiqui i redueixi tant com sigui possible els tràmits burocràtics per posar en marxa un negoci.

- Un altre dels terrenys on el Govern ha dedicat especials esforços és el de la internacionalització de l’economia catalana, fer-la competitiva i fomentar les exportacions. Un dels principals objectius de la diplomàcia catalana és ajudar a les empreses catalanes a sortir a l’exterior.

- El Govern de la Generalitat té clar que per sortir de la crisi és imprescindible donar suport a les nostres empreses i als emprenedors, sense això no aconseguirem reduir les taxes d’atur.

- Aquest Govern vol posar les coses fàcils a les empreses i generar les millors condicions per a que es puguin crear nous negocis i, també, per atraure inversions de fora que generin llocs de treball.

- Catalunya és un país amb una gran tradició empresarial i industrial. Aquest esperit no s’ha perdut, hi ha molta gent que està disposada a engegar nous projectes i el Govern té la voluntat i la obligació de posar-se al seu costat i ajudar-los a tirar endavant amb totes les eines que tingui al seu abast.

- La situació que travessa el país és delicada, però l’economia i l’empresa catalanes donen molts símptomes que ens permeten ser optimistes de cara al futur.

- Durant aquests darrers mesos alguns dels sectors econòmics més potents del país han evidenciat l’inici d’un procés de recuperació, el darrer exemple el tenim amb l’acord que el President Mas va signar ahir amb l’empresa automobilística xinesa Huachen per analitzar la instal•lació d’una planta de fabricació d’automòbils i components a Catalunya.

- El model de Catalunya que volem des de CiU és el d’Alemanya, mentre el tripartit segueix volent assemblar-se a Grècia.