diumenge, 7 de febrer del 2010

Sobre la llei d’ordenació dels equipaments comercials

CiU considera que el decret llei d’ordenació dels equipaments comercials estableix un règim de gairebé barra lliure i es compromet a corregir-lo quan governi


En 1 minut:

􀂃 El decret llei d’equipaments comercials ens farà passar d’un model d’equilibri a un model de gairebé barra lliure que afavorirà els grans.


􀂃 El Govern ha tingut 3 anys per transposar la directiva. Ho ha fet a última hora, malament i sense consens.


 
􀂃 ERC ha preferit trencar el model català de comerç abans que la cohesió del tripartit. S’han imposat les tesis del PSC.



􀂃 A causa de les divergències, han estat incapaços de fer una llei.

􀂃 Afebleix l’ordenació comercial.


􀂃 Obre la porta a la proliferació de grans establiments de fins a 2.499 m2 a 136 municipis, quan amb la llei del 2005 només podien ser d’entre 800 i 1.300 m2.

􀂃 Dilueix el requisit de trama urbana consolidada: més expansiu i discrecionalitat per situar establiments fora d’aquesta.

􀂃 Ignora el dret dels ciutadans a disposar d’un entorn comercial de proximitat i diversificat.

􀂃 En lloc de reforçar els criteris de localització i els requisits per protegir l’entorn urbà, el patrimoni històric – artístic, el medi ambient i els drets dels consumidor com preveu la directiva, es baixa el llistó d’exigència.

La dada:

A partir d’ara, podran implantar-se grans establiments sense límit màxim de superfície a 29 capitals de comarca que tenen menys de 50.000 habitants. 10 d’aquestes capitals no arriben ni als 10.000 habitants.