dimecres, 17 de febrer del 2010

El PSC vota contra el traspàs del Prat


El PSC s'ha alineat aquest dimarts al Congrés dels Diputats amb el PSOE i el PP per rebutjar una proposició de llei de CiU que pretenia transferir les competències de gestió de l'aeroport del Prat a la Generalitat i que ha comptat amb el suport, insuficient per tirar endavant, de la resta de la Cambra. 

El diputat de CiU Pere Macías ha defensat la iniciativa, en considerar que seria positiva per al conjunt de l'Estat, davant la constatació que "l'actual model aeroportuari espanyol està fent aigües per tot arreu".

Macías ha explicat que Espanya és l'únic país del món que es gestiona amb un model centralitzat com el d'Aeroports Espanyols i Navegació Aèria (AENA), en què no hi ha lloc per a la intervenció dels ajuntaments, les comunitats autònomes, la societat civil, els sindicats, els empresaris o els ciutadans. 

La solució és l'acostament als ciutadans, ha argumentat el portaveu de CiU, qui ha destacat la importància de l'aeroport del Prat per dinamitzar l'economia de la comunitat catalana, per la seva repercussió en el Producte Interior Brut (PIB) català.

Ha vaticinat que hi haurà molts debats relacionats amb "operacions de salvament" d'AENA i que continuaran els conflictes amb els veïns, els treballadors, les companyies aeronàutiques i els municipis perquè, segons el seu parer, l'actual model "no funciona".

Els portaveus del PSOE, Francesc Vallès, i del PP, Andrés José Ayala, han rebutjat la proposició de llei de CiU, que han qualificat d'"inoportuna" quan el ministeri de Foment ultima un projecte de llei de gestió aeroportuària.

Vallès ha dit que la iniciativa està pensada "en clau electoral catalana, té molt poc afany constructiu i no pretén forjar un acord, sinó que està plantejada per ser rebutjada". Ha demanat a CiU que retiri la proposició de llei, després de criticar els convergents per no atrevir-se a suggerir una iniciativa semblant durant els vuit anys en què van donar suport al Govern del PP, i els ha instat a esperar unes setmanes per presentar les seves propostes durant el debat del projecte de llei de gestió aeroportuària.