dimarts, 2 de febrer del 2010

El Govern va pagar dues vegades el projecte del Moisès Broggi

http://societat.e-noticies.cat/el-govern-va-pagar-dues-vegades-el-projecte-del-moises-broggi-37386.html

La Sindicatura denuncia que l'hospital va tenir un sobrecost irregular de 15 milions



L'hospital comarcal del Baix Llobregat de Sant Joan Despí Moisès Broggi ha tingut un sobrecost irregular que arriba als 15 milions d'euros, segons denuncia la Sindicatura de Comptes i recull El País. L'organisme denuncia que el projecte executiu del centre va ser encarregat-i pagat-dues vegades al mateix estudi d'arquitectes i que no hi ha constància que la primera vegada es rebés cap document. 

La primera vegada que es va pagar el projecte es va fer per import de 665.000 euros, al despatx Brullet Pineda Arquitectes, "sense seguir els procediments establerts en la Llei de Contractes de les Administracions Públiques", segons la Sindicatura. Dos anys més tard, el gener de 2007, es va adjudicar al mateix despatx, també "sense cap procés de contractació", un altre contracte de projecte executiu per al mateix hospital, aquesta vegada per valor de 1,2 milions d'euros. 

D'altra banda, el contracte inicial per a la construcció del centre, signat el 2005, superava en 7,4 milions l'import del preu d'adjudicació. A aquesta xifra s'ha de sumar un altre desviament injustificat de 6,9 milions d'euros. El febrer de 2007 es va signar un tercer contracte en el qual es van suprimir partides de construcció d'obra per incorporar l'import de la redacció d'un nou projecte executiu per valor de 1,2 milions i honoraris de direcció d'obra per 68.000 euros. L'hospital, sense comptar els equipaments interns, va acabar costant 87 milions d'euros, uns 15 més del previst.