dilluns, 15 de març del 2010

Una representació d’Abrera visita el Parlament

Com ja sabeu en Felip Puig en la seva visita al nostre municipi d’ara fa uns dies, es va comprometre a fer una reunió per tal de concretar una mica més els temes sorgits sobre la Planta de Terres Contaminades i la Variant de la C-55.

El dimecres dia 10, ens vam poder reunir amb ell i amb en Josep Rull, que actualment és el portaveu del grup parlamentari de CiU a la Comissió de Política Territorial i de Medi Ambient per parlar sobre aquests temes.

En referència a la Variant de la C-55, els vam exposar la necessitat de revisar el projecte a nivell nacional ja que poden existir altres opcions que no desgarrin tan el nostre territori, ja sabeu que a nivell Generalitat CDC no és contraria al projecte d’aquesta autovia, però el que no és raonable, és a que la suma de totes les infraestructures que es faran disgregui cap territori municipal. Es van comprometre a efectuar les preguntes necessàries per coneixer exactament en quin punt es troba el projecte i a estudiar la possibilitat de moure la pota que tan afecta als barris de Can Vilalba i San Miquel. D’altra banda, ens van suggerir que al estar rodejats de 2 autopistes de peatge, també cal contemplar la possibilitat de supressió de peatges en la Autopista de Manresa i la de Martorell per tant de no aglutinar tant trànsit en aquesta zona.

Sobre el tema de la planta d’Ullastrell, ens van voler transmetre una mica de tranquilitat, tenim el compromís de rebre copia dels informes emesos per diversos departaments de Generalitat on asseguren que el risc és mínim, sí que és cert que els vam expressar la necessitat de concretar el projecte, ja que moltes coses estan en l’aire sense concretar i els vam transmetre la sol.licitud que el conveni es firmes per un periode de 5 anys ( no 20 com es proposa actualment) i que es contempli l’auditoria per part d’una empresa aliena que asseguri que no es produeixen incidències ni errades.