dimecres, 25 de novembre del 2009

Liquidació del pressupost del 2008. ple extraordinari de 11/11/2009

Quedava pendent aquest punt del ple extraòrdinari del dia 11..

Vam intentar treure l'aigua clara, pero tot va quedar plagat de dubtes, com sempre

Durant l’any s'han de presentar liquidacions trimestrals del pressupost. No per que ho digui el nostre grup, si no per que ho posa a les bases d’execució del pressupost. L’any passat a Abrera no es va fer això cada trimestre i aquest any tampoc

Un cop acabat l’any, es tanca el pressupost i es liquida... la legislació deixa un marge per fer-ho correctament.... i concreta l’1 de març com a data de tancament.
El 31 de març es remeten copies a la generalitat i al l’administració de l’estat de la liquidació ....

Sobre l’1 de juny es rendeixen comptes al ple i es posa a disposició de la comissió especial de comptes els números

Sobre l’1 d’octubre es tanca el procés i el 15 d’octubre es rendeixen comptes a la Sindicatura de comptes

La primera pregunta que se’ns acut es ¿ tot això ho hem incomplert?

¿ quins números hem presentat a la sindicatura? I a Generalitat? I a l’Estat?
Per que el que s’havia de fer a 1 de juny el govern municipal ho fa a 11 de novembre.

No vulem tornar a parlar dels plaços orientatius... com a brometa va estar bé, però estem parlant de diners públics que son una cosa molt i molt seriosa
¿ quant es prendrà aquesta alcaldia els números del municipi com cal? Amb rigor i serietat.

Segona part:

El PSC aprova un pressupost al desembre del 2007 que desprès de 6 modificacions queda molt diferent, 6 modificacions que com tots sabeu es van fer la majoria per decret, i que va costar molt que donessin la informació, per tant, considerem que es tracta d'una manca de transparència del equip de govern que ja comença a ser molt preocupant i reiterativa.

Si parlem en números grossos no ens agrada veure 103 mil euros més de despesa en bens corrents.... on deia fa una estona que volia estalviar justament. 16 milions de pessetes més de despesa son molts. Ara falta saber en que s’han gastat

Sí que volem fer una pregunta per si pogues fer-nos l’aclariment

En l’informe de la interventora on parla de obligacions pendents de pagament es computen

Com pendents de pagament del 2008: gaire bé 2 milions ( import que el nostre grup considera molt elevat tenint present que vostè sempre diu que paga a 60 dies)

Però el que ens sobta més es veure obligacions pendents de pagament corresponents a pressupostos d’exercicis tancats 150 mil euros

no volem pensar tenim pendent de pagament factures anteriors al 2008... en aquest punt ens van dir que no, que no teniem factures pendents anteriors, pero l'informe d'intervenció diu una altra cosa.
¿ hem fet una mala interpretació?
¿ hi ha una errada en l'informe?
o ¿ ens despisten amb respostes evasives al davant del micro?


Vam avançar que revisarem i molt les factures, es esperem que aquest any no faci de les consultes una gimcama com ens te habituats ( remarcant en fosforito partides, fent instàncies, esperant les impressions ect), us podem dir que a data d'avui no ens han proporcionat encara la informació que vam sol.licitar per
instància el 14 i el 18 d'octubre, tot i que la informació esta a disposició pública i es la seva obligació
donar-la ( de nou per llei, no per que ho diguem nosaltres)
Per que ho mirarem tot especialment les partides on

- Es reconeixen 555.413,80€ en concepte de retribucions bàsiques a funcionaris (sous base) i 600.893,19€ en retribucions complementaries a funcionaris (complements varis). Això no s’entén oi? Sembla que paguem més complements que sous.

- En concepte d’incentius, es paguen 208.135,14€ de productivitat i 61.827,89€ de gratificacions per serveis extraordinaris.

- L’equip de govern s’ha gastat 53.230€ en material d’oficina no inventariable (clips, grapes, paper...) allà on l’alcaldessa va dir que reduirien, han incrementat.

- En premsa, revistes i publicacions 25.300,90€ gastats.

- En telèfons s’ha incrementat la partida de 100.000€ a 118.796€. O no han contractat tarifes planes, o els mòbils treuen fum (potser per això no ens deixen veure les factures).

- En despeses protocol•làries 21.479 € i en publicitat i propaganda 53.878€. Per contra, la subvenció a les famílies va ser de 73.440€. Ens gastem més en autobombo que en atenció social.

- Finalment, en judicis contra tothom sense raó ens ha costat 51.751€ en serveis jurídics, 85.171,09€ en indemnitzacions i 22.570€ en assistència a tribunals. Això fa un total de 159.472€. Impressionant!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

perdó? Ho llegir bé? 85.000 euros en indemnitzacions??? casi 15.000.000 de les antigues pessetes...

Per favor i es podria saber d'alguna manera on han anat a parar aquests diners??? A qui s'ha indemnitzat??

No ho entenc...

Senyors, una mica de claredat... Els numeros no cuadren!!!

Ànims i a seguir fent la feina ben feta!

Anònim ha dit...

Ara... resulta que l'oposició en comptes de dedicar-se a fer una política constructiva i que ajudes entre tots a millorar el poble. Resulta que han de fer d'investigadors anticorrupció per saber d'on surten i on van a parar els diners. I tot perque l'equip de govern no posa les coses fàcils.

Tot i ser lamentable la situació, companys de l'oposició us animo a fer pinya i lluitar contra el que esta pasant.

Si es així no dubteu que el poble (espero) que se'n adoni i a les properes eleccions treguem aigua clara i finalment acabem amb aquest regim que ens "governa" des dels inicis de la democràcia!

Un canvi?? Potser toca ja!!! Un cop ens adonem que canvien les cares pero no la manera de fer.