dimarts, 10 de novembre del 2009

Comunicat del sindicat CSIF

SOM TOTS IGUALS DAVANT LA LLEI?

Ja són diverses les vegades que aquest Sindicat ha denunciat la disparitat de criteris, sense cap raó justificada, quant a l’assignació de condicions, horaris i funcions entre treballadors de similars categories i treballs. Tot i així, l’últim fet que volem denunciar va més enllà del tracte envers a certes persones o col·lectius. El que volem revelar en aquesta ocasió és un evident incompliment de la llei, com és el que s’està produint en l’assignació d’horaris laborals de la
Policia Local.

En l’article 10.8 del Desè Acord Regulador del Personal Funcionari de l’Ajuntament d’Abrera (encara vigent mentre l’Ajuntament segueixi sense complir els preacords), s’estableix de forma clara i inequívoca:
“Los agentes y cabos realizarán tres turnos de 8 horas diarias repartidos entre las 6 y 14 horas el primero, de 14 a 22 horas el segundo y de 22 a 6 horas el tercero u horario de noche. Lo anterior se entiende sin perjuicio de que el Ayuntamiento pueda
crear unidades especiales con horarios adaptados a las tareas que se les encomiende y que figurarán en las bases de la convocatoria de provisión de plazas, condiciones no aplicables a la plantilla actual.” (El subratllat és afegit).

Tot i el redactat explícit en l’Acord Regulador vigent, existeix un grup d’agents que estan exempts de realitzar els tres torns obligatoris, concretament en la realització del torn de nit (cal precisar que no estem fent al·lusió a aquelles treballadores que es troben acollides al dret de conciliació de vida familiar i laboral).
Però a més, el que és més sorprenent és comprovar com els treballadors i treballadores que sí realitzen la rotació dels tres torns tenen la mateixa retribució i complements que els exempts de nocturnitat. Per tant, o no existeix cap complement per realitzar el torn de nit, o els cobren tots per igual, fins i tot aquells exempts de realitzar-lo.
Des de CSI·F volem manifestar aquesta discriminació entre treballadors, d’una banda
producte de l’incompliment normatiu quant a l’assignació d’horaris i, d’altra banda, d’aquesta poca transparència en les retribucions salarials. Per això, prendrem les mesures necessàries per intentar que l’Administració sigui equitativa i justa en tots els casos.

Secció Sindical CSI·F Ajuntament d’Abrera – csif.abrera@csif-catalunya.com

2 comentaris:

Anònim ha dit...

va vaaa... q continuïn estirant del fin!!!! encara ens quedarem sense camisa!

Anònim ha dit...

Bueno la ley ya se sabe, nuestro ayuntamiento la interpreta a conveniencia, recordemos por ejemplo, de la manera que el pleno aprovó por mayoría del PSC y en contra del resto de partidos la incompatibilidad con retroactividad, una ley por lo visto muy flexible, de la señora Alcaldesa para su trabajo en la Universidad.

Pero eso que no se le ocurra hacerlo a ningún trabajador del ayuntamiento porque sino, seguramente la interpretación sea otra, verdad Sra. Alcaldesa.