dijous, 26 de novembre del 2009

El President de CiU, Artur Mas, el seu Secretari General, Josep Antoni Duran i Lleida, així com tota la direcció de la Federació, feliciten i donen suport a la històrica editorial publicada avui per la premsa catalana

CiU celebra la iniciativa dels rotatius catalans i encoratja al poble català a seguir l’esperit de dignitat que avui emana de les portades dels diaris.

Efectivament, la sentència propera del Tribunal Constitucional pot representar un moment greu en la història de la nació i aprofundir un desencontre no desitjat.

El procés estatutari va néixer d’una il·lusió per fer una Catalunya millor, arrelada al seu mil·lenari origen i amb vocació de projectar-se cap un futur ambiciós cimentat en la consolidació del seu autogovern.

L’Estatut, com a text jurídic, no representa una norma administrativa freda fruït del càlcul polític i les circumstàncies, sinó un dipòsit d’esperança d’un poble que vol desenvolupar el seu futur en pau i prosperitat.

Sens dubte, l’itinerari estatutari ha estat complex i farcit de dificultats però és irrefutable que el nou marc va ser aprovat pel Parlament de Catalunya, aprovat posteriorment per les corts espanyoles i, finalment, referendat democràticament pel conjunt dels ciutadans catalans configurant així un consens ampli, democràtic i poderós. Un consens d’aquells que només sorgeixen en un país molt de tan en quan, en el moment que la història es sincronitza amb el bategar del seus protagonistes, el poble.

Tota aquesta càrrega, avui, no pot quedar ni condicionada, ni mermada, ni amputada. No s’entendria, no ho entendríem.

És cert, el que avui està en joc és la dignitat de Catalunya, la dignitat dels catalans, la de tots nosaltres i la del nostre futur.

CiU és la formació política, per voluntat democràtica, majoritària al Parlament, i ha consagrat el seu projecte polític a la defensa dels interessos i la dignitat de la nació.

Sempre ha estat així i avui sentim aquest compromís més fort i amb més vigor que mai.

Sigui quina sigui la sentència del tribunal, i no hi ha dubte que l’única sentència que esperem és aquella que deixi l’Estatut intacte, CiU sabrà fer honor al seu compromís i a la seva raó d’existir al servei de Catalunya.

Sigui quina sigui la sentència, CiU sabrà liderar la resposta cívica i política que mereix la dignitat de la Nació Catalana