dimecres, 23 de setembre del 2009

Presidència 'controlava' periodistes

politica.e-noticies.cat/presidencia-controlava-periodistes-32890.html

Va contractar un informe de 27.000 euros per a saber què pensaven articulistes del tripartit

El diputat de CiU Jordi Turull ha denunciat que el Govern va encarregar informes sobre periodistes. Turull ha fet aquestes afirmacions durant la compareixença del conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells, en comissió al Parlament sobre els polèmics informes encarregats pel tripartit. Castells ha comparegut per a explicar l'auditoria del Govern a la que es va comprometre el juny de 2008.

El portaveu de CiU ha denunciat "la despesa de 27.000 del Departament de la Presidència per un informe consistent en veure quins articulistes i periodistes dels principals diaris del país revelen major o menor afinitat al Tripartit . Amb comentaris de l’estil – llegeixo literal : 'El periodista X – no dic el nom per respecte – fa una valoració positiva dels primers passos del govern, si bé al principi es mostrava escèptic, sembla que de mica en mica la manera del president Montilla el va convencent, però ho expressa amb prudència'".

"O per exemple -ha continuat- d’un altre diu 'menys moderat i més radical es mostra l’escriptor TAL , per ell el Tripartit és la solució fàcil'. "I així sobre molts articulistes dels diaris,amb comentaris molt diguem-ne entre sucosos, ridículs i preocupants així com també valoracions dels propis diaris sobra la seva major o menor afinitat al Tripartit". Castells no ha desmentit les afirmacions del diputat de CiU