dimarts, 15 de setembre del 2009

Els barracons escolars

Els barracons s’han doblat des de que governa el tripartit i,encara falten gairebé 11.000 places de llars d’infants per arribar a les 30.000 promeses pel PSC abans del 2008

En 1 minut:

􀂃 Es consoliden els efectes negatius del tripartit en educació: planificació no adequada,improvisació i electoralisme.

􀂃 El tripartit es va comprometre per llei a crear 30.000 noves places de llars d’infants pel 2008. Un any després en falten gairebé 11.000.

􀂃 Amb les places fetes, només es cobreix el creixement vegetatiu. Hi continua havent una plaça per cada tres infants, com el curs 2003-2004.

􀂃 Els barracons s’han doblat des de que governa el tripartit.

􀂃 Girona, Tarragona, Maresme i Vallès Oriental concentren la majoria de mòduls: desequilibri territorial.

􀂃 Des de que governa el tripartit, la construcció de nous centres i les ampliacions s’han mantingut estables mentre els barracons es disparaven.

􀂃 Alhora, amb els anys s’ha invertit la tendència i hi ha hagut més ampliacions que construcció de nous centres.

􀂃 Com que bàsicament només s’ha deixat créixer l’escola pública, no s’ha pogut modificar la distribució desigual d’alumnes immigrants entre pública i concertada.

􀂃 Tot i això, el 80% de les noves places de la concertada han estat ocupades per alumnes immigrants, mentre que a les de la pública, només el 42%.

􀂃 Les places d’estudis professionalitzadors han crescut un 7,1% aquest curs, mentre que l’atur juvenil ha crescut un 102% en un any.

􀂃 La implantació dels ordinadors a l’aula s’ha fet amb improvisació i propaganda més que amb criteris pedagògics.


La dada:

Curs 2003-2004: 527 barracons.
Curs 2009-2010: 1.046 barracons

4 comentaris:

Anònim ha dit...

.... y en Abrera se gastan la pasta en arreglar el pabellón del colegio para que los del Ateneo estén más cómodos a la hora de hacer sus fiestas, y sus bailes.
los niños que se j....., pero claro, ellos no votan.. y los del ateneo Sí.
Cada día siento más pena y verguenza de este gobierno.
No se puede mandar una inspección de sanidad a un colegio??

saludos

Monica ha dit...

Fa molt de temps que es tenia que haver arreglat ja el gimnas
El gimnas també l'utilitzen els nens ( petits i grans ) i ja fa temps que havia hagut incidències.

Anònim ha dit...

Tens raó Mónica, l'estat del gimnàs era deplorable, però també és veritat que els nens de l'escola només el poden fer servir sempre que l'Ateneo no tingui prevista cap activitat, ball, ect...

I sí fà vergonya veure el pati d'una escola, que fa quatre dies que la tenim, plena de barracons. Aviat es quedaràn sense pati.

Anònim ha dit...

continuació...

Això per no parlar d'un IES ple de gom a gom davant la ineficàcia d'un partit governant que està més preocupat per la cadira que pels problemes del poble.....i sí els nostres nens no ocupen un lloc gaire preferent.

Però un dia els arribarà l'hora d'anar a les urnes, només espero que no es deixen entabanar per una botifarrada, que paguem tots amb els nostres inpostos. Els que els voten i els que no.