dijous, 25 de juny del 2009

Punt 2 Compatibilitat de càrrec polític

Darrera aques títol s'amagava la sol.licitut de compatibilitat de l'alcaldessa a dur a terme dos feines a l'hora

1. Alcaldessa d'Abrera a dedicació exclusiva ( 38,5 h semanals)
2. Professora associada a la UB ( 12 h semanals)

Us penjo textual el nostre argumentari en contra d'aquest punt:

El primer que farà el grup de CiU en aquest punt és donar-li les gràcies. Moltes gràcies! La presentació d’aquest punt de l’ordre del dia hauria de servir per aclarir un grapat de dubtes que fa dos anys que portem al damunt.

Intentaré posar en ordre totes les idees que em venen al cap, i ho faré demanant que m’aclareixi totes les preguntes que tenim pendents de resposta:

La primera pregunta que teníem era per què en aquesta legislatura necessitàvem, a banda de l’alcaldessa, dos regidors a dedicació exclusiva amb l’increment de despesa que això suposava (35.000 € cadascun anuals). Ara ja sabem per què:
HEM DISPOSAT D’UNA ALCALDESSA COMPARTIDA i no en exclusiva com
Ens va dir.
No serien aquests els serveis de què parlava la sra alcaldessa per justificar la pujada del 31% de l’IBI?.

La segona pregunta és: ¿ per que no s’ha tramitat abans?
PER QUÈ ENS DEMANEM en aquest moment LA COMPATIBILITAT DEL curs 2007-2008 I DEL 2008-2009?. Què vol: que nosaltres li donem ara amb efectes retroactius?

Tal i com diu la llei, aquest plenari devia haver tramitat aquesta compatibilitat abans o en el mateix moment de prendre possessió,
per què és en el primer ple de la legislatura on s’estipulen les dedicacions i el tant per cent de sou que es cobra en funció de la situació personal de cada regidor (recordeu que tots van firmar una declaració patrimonial de béns i situació?). En aquesta declaració donem compte de les feines (horari i nòmines) i els béns personals (cotxes, vivendes, ...).
Va declarar o no la sra alcaldessa que tenia altra feina?
Si ho va fer i aquesta li ocupava una part de la jornada, per ètica, mai hauria d’haver-se assignat el 100% d’un sou que correspon amb una jornada laboral amb dedicació exclusiva.

I si va declarar que tenia una altra feina, a banda de ser alcaldessa, tenia la obligació de tramitar la compatibilitat abans del termini del contracte: que era el 14 de setembre de 2007. Després, quan l’11 d’octubre de 2007 (una vegada signat nou contracte) rep la notificació de l’horari fins el 14 de setembre de 2008, també una altra.
I una altra més, al novembre de 2008, que seria la compatibilitat corresponent fins el 14 de setembre de 2009. És a dir, això que fem avui es tenia que haver fet 3 vegades ja
De nou, anem tard en la tramitació i, a sobre, malament.

No voldríem tornar a sentir l’excusa de les errades administratives, que ja són moltes i és un tema de què la pròpia alcaldessa s’havia d’haver preocupat perquè era la seva pròpia feina.

Però tornem a la llei per plantejar la tercera pregunta ¿ esta ben tramitada aquesta compatibilitat? Per que el nostre grup no la veu clara


La llei permet compatibilitzar una dedicació exclusiva ( que és aquest cas) en una corporació local amb activitats marginals, però entenem que aquest no és el cas ja que una activitat marginal no serà mai la que té una jornada fixa de 12 hores setmanals durant 9 mesos l’any amb un horari concret, com és el cas del tema que tenim damunt de la taula.

Per cert, sra alcaldessa, podrien explicar a aquest plenari què entenen vostès per una jornada flexible a alcaldia? Quins marges horaris comprèn? Què entén vostè per horari flexible? De quina manera es compatibilitza amb una dedicació parcial a la universitat?

B) MIEMBROS DE LAS CORPORACIONES LOCALES, SALVO QUE DESEMPEÑEN EN LAS MISMAS CARGOS RETRIBUIDOS Y DE DEDICACION EXCLUSIVA.


I ara sí que entrarem, ja que hem començat, amb el tema dels horaris.
On era la sra. Alcaldessa, per exemple, i parlant clar els mesos de gener a abril de 2009, els dilluns i els dimarts des de les tres i mitja de la tarda?
En teoria, i segons diu el seu contracte, a la facultat.
I aquí parlem només d’hores de classe, per què faltaria saber quin horari ha fet per complir amb les sis hores de permanència a la universitat.
I també faltaria saber quin horari ha fet a l’ajuntament d’Abrera per resoldre temes i complir amb les 38,i mitja que diu que fa.

I si algun horari no ha complert, li recordem que ja no estaria complint allò que diu la llei, que dona la compatibilitat condicionada a l’estricte compliment de tots els horaris laborals de les dos feines:

PARA EL EJERCICIO DE LA SEGUNDA ACTIVIDAD SERA INDISPENSABLE LA PREVIA Y EXPRESA AUTORIZACION DE COMPATIBILIDAD, QUE NO SUPONDRA MODIFICACION DE JORNADA DE TRABAJO Y HORARIO DE LOS DOS PUESTOS Y QUE SE CONDICIONA A SU ESTRICTO CUMPLIMIENTO EN AMBOS.

I, per tant, el més ètic, seria retornar la part proporcional de sou d’aquella activitat que no s’ha complert.
Estem parlant d’una senyora alcaldessa que cobra el 100% i que uns dies a la tarda ja sabem de cert que no hi és.
Estem parlant d’una senyora alcaldessa que ofereix a un oficial de tercera de parcs i jardins el 91,73% del salari per què fa 34 hores setmanals. Què passa que estem oferim als demés no el volem per nosaltres?

L’altra dia, escoltant-la de nou al discurs que va fer el dia que va prendre possessió de l’alcaldia , deia que Fer d’alcaldessa ERA UNA RESPONSABILITAT ENORME, QUE REQUERIA DE TOTES LES SEVES FORCES I ENERGIA. Sembla que les seves forces i energia també han estat aplicades a més activitats de les que en aquell moment ens va explicar.

També va dir que el programa electoral del PSC, era el seu compromís i contracte amb Abrera. Sembla que es va oblidar de dir-nos que tenia més contractes (recordar-li que en aquell moment estava treballant i el seu contracte durava fins el 14 de setembre de 2007).
Les bases del seu govern, segons ella: eren treball i honradesa
Del TREBALL (no tenim cap dubte, vist que treballa en dos llocs públics, de moment i que sapiguem), però ens hagués agradat a més que fos sincera,
i no sembla una actitud molt sincera la del ple del 27 de juny de 2007, quan l’alcaldessa va respondre en ser preguntada que només donava tres hores de docència a la setmana i en alguns mesos en concret,. El mes sincer hagués estat doncs, reconèixer la realitat que ja coneixia i que era que al setembre hauria de fer 12 hores setmanals durant els 9 mesos de curs escolar

El problema de no sincerar-se en un ple és que queda per escrit en l’acta. I aquí no hi caben errades administratives, si no que són les seves pròpies paraules,
Per què va dir 3 hores quan ja sabia del cert que serien 12?
Per què va dir només uns mesos en concret, quan ja sabia que era per tot el curs escolar?

Finalment, un altre aclariment: em podria explicar com entén la sra alcaldessa la campanya contra les 65 hores que feia el seu partit. A mi només se m’acut una cosa: Sembla l’acudit d’aquell que ho compartia tot, excepte la bicicleta, per que bici si que en tenia
En aquest cas diríem que ( com deia la campanya del PSC ),65 hores ni de conya ¡¡ però 50 i mitja sí que són les que ella fa, suposadament, si sumem totes les feines que fins ara coneixem.

El grup de CiU demana que aquest punt de l’ordre del dia es voti nominalment. Volem saber quins membres d’aquest equip de govern,amb noms i cognoms, donen suport a que continuï produint-se aquesta situació.
El nostre grup ja li avança que no li donarà pas suport

La nostra réplica en el segon torn de paraula ha estat la següent

El grup de CIU hem formulat les següents preguntes que no han estat contestades Les tornem a formular a veure si aconseguim treure l’aigua clara d’aquest tema o que com a mínim alguna es contesti

Preguntes:

1. ¿ era la no dedicació a dos feines de la alcaldessa el motiu de la necessitat de disposar de 2 regidors a dedicació exclusiva?
2. Per què no s’ha tramitat abans, quan tocava, la compatibilitat?
3. Quins són els horaris que es fan d’alcaldia que li permeten parlar de flexibilitat horària?
4. ¿ esta ben tramitada aquesta compatibilitat ?
5. Per que en el ple de juliol del 2007 va parlar de 3 hores alguns mesos quan la realitat es que eren 12 hores setmanals durant tot el curs escolar?
6. quins regidors de l’equip de govern estan a favor de mantenir aquesta situació?
Si cap d’ells expressa la seva disconformitat entendrem que tots ho veuen correcte



Ara entenem el retard en atendre els ciutadans tant per via personal com per via electrònica. Ara entenem per exemple la deixadesa que estem veient als parcs i jardins del nostre poble. Ara entenem el retard sistemàtic en la tramitació o firma de documents, fets que hem vist des de l’inici de la legislatura i que, a més a més, des d’alcaldia es neguen que existeixin.



Ser alcaldessa d’Abrera significa dedicar-li més hores al nostre poble i no totes han de ser retribuïdes. El poble d’Abrera no es pot permetre en la situació actual pagar per unes hores que no se li estan dedicant i que, al tractar-se de dos administracions públiques, podríem dir que els nostres ciutadans li estan pagant les seves hores doblement.




I sra alcaldessa, els actes de partit als que assisteix tant si son en cap de setmana com en dia laboral no compten en el còmput de les 38 hores i mitja.



Com volen que li confiem els assumptes dels nostres ciutadans si durant dos anys vostè sabia que tenia pendent de tramitar la seva situació personal i no ha fet res per solucionar-lo? Al discurs d’investidura va dir que faria un govern que treballaria de forma entusiasta, amb dedicació i eficiència i tenint com a única i exclusiva ambició el benestar dels veïns i veïnes d’Abrera. La veritat ens agradaria veure alguna vegada aquest entusiasme en l’equip de govern. Ens agradaria veure alguna vegada aquest treball amb dedicació a Abrera, no dedicat a altres causes. I ens agradaria alguna vegada veure’l treballar aquest equip de govern amb eficiència i amb dedicació única i exclusiva pel benestar dels veïns, tal i com vostè mateixa va dir que faria.




Com hores d'ara ja sabeu aquest punt de l'ordre del dia s'aprovat amb els vots a favor de tot el PSC i en contra de tota la oposició

4 comentaris:

Anònim ha dit...

para esto debo ir a votar?, para que la mayoria absoluta decida como le conviene interpretar las leyes? y si algo no les conviene las paso por pleno y punto!, no entiendo mucho de todo esto, pero eso no es hacer lo que les da la gana?
me siento engañado una y otra vez!!

Anònim ha dit...

Així no m'estranya que es congratuli perquè als treballadors se’ls hi congelin els sous , si ella els té ben calentonets a la butxaca i amb els impostos que paguem tots.

Anònim ha dit...

Quina barra i quina poca vergonya. A sobre, amb caràcter retroactiu s'aprova la compatibilitat, i dic s'aprova perquè ha estat la majoria absoluta del PSC qui ho ha fet, no la resta dels representants municipals.

Anònim ha dit...

muy bien explicado, vaya morro se gasta nuestra querida alcaldesa.