dijous, 18 de juny del 2009

10.Moció d'AdA sobre la reducció de sous ( 2a part )

El nostre argumentari textual:

"Primer de tot dir-li al sr. Carrion que el 3% de pujada del sou dels regidors era referit a les dades d’IPC de l’any anterior, que no als d’aquest, per què nosaltres no tenim increment de sou per avançat. Per tant, si mira vostè, de l’Institut Nacional d’Estadística podrà comprovar que del desembre de 2007 a desembre de 2008 van tenir un augment de l’1,4%. Amb això sí que li dono la raó, que evidentment un 3% és més alt que un 1,4, però vostè no està proposant una congelació de sous, perquè una congelació seria que d’aqui endavant no ens el pugem, si no que vostè està proposant una rebaixa, i una rebaixa que no té en compte l’increment de l’any passat. Per tant, considerem que no esta ben plantejada la moció.

D’altra banda també cal recordar aquí que qui més va engrossir el cost dels regidors va ser el PSC al passar en aquesta legislatura d’un regidor a dedicació exclusiva a dos i per tant, l’augment ha estat de 3000 € mensuals o si ho vol en anys .... 42 mil euros anuals aproximadament.
Alguna cosa més si tenim en compte que això comporta també la part de seguretat social, i que al ser un regidor de govern també li paguem entre tots el telèfon.

Ara Sr Carrion ¿Vol dir que no està fent electoralisme de la crisi?
Per què si no recordo malament, quan el seu grup es va desmembrar en dos grups i van incrementar, per tant, el cost d’aquest ajuntament amb altre grup municipal amb el consegüent increment de la despesa, sembla que a vostè no li va doldre tant ni va plantejar cobrar menys
Si, per que en número de regidor no hem variat però sí de grups i on abans hi havia 1 coalició ( la seva ) ara tenim 2 grups i una regiodora no adscrita.
I cada un d’aquests grups ( ICV i el seu ADA) ara cobren l’assignació corresponent.
Si vostè es mira les bases de pressupostos, quan al seu grup eren tres cobraven 897,81 € trimestrals, mentre que ara estan cobrant dos grups 799 trimestrals aproximadament, això significa que anualment on abans ens costava 3.588 € aprox., ara ens costa 6.392. És a dir, en dos anys, haguessin estalviar els 6.000 que vostè proposa.
Sr. Carrion, vostè ens està demanant que entre tots estalviem el que entre vostès i iniciativa han provocat, i en època electoral.
Molt simpàtic!

Tot i així, podríem estar d’acord, els polítics i més els d’aquest poble ja hem demostrat en més d’una ocasió que no ho son per qüestions econòmiques, perquè amb un sou de 297 € que vostè vol deixar altre vegada en 267 nets, podríem parlar que això que tenim, els que estem aquí a l’oposició, més que un sou sembla un vici i la veritat de 10 € no ens vindrà.
Però el que no podem acceptar de cap manera és el tercer apartat de la seva moció. Vostè ha vist com funciona la majoria en aquest poble, vostè ha vist com les modificacions de crèdit de vegades no passen ni per ple, vostè ha vist com no sempre s’imposa el sentit comú, per tant no es pot deixar obert el tema sobre quina partida aplicarem aquests diners. No, això no li podem acceptar.

Ja que fem aquest esforç, el que demanem és que aquests diners vagin directament a Càritas d’Abrera i siguin ells qui els gestioni, com ja fan a peu de canyó,sense la burocràcia que a vegades s’imposa a Serveis Socials o a l’Ajuntament i, perquè són ells els que estan reben directament l’increment de gent que s’apropa buscant ajuda.


I ja que vostè està per les obres socials també, li demanem que faci el seguiment de que això els hi arriba realment a ells. Si tot això ens queda garantitzat, nosaltres votarem a favor de la reducció dels nostres sous, perquè com ha pogut veure no és una congelació com vostè deia."

Finalment el grup de EUA va demanar també ,que la partida anés destinada a Serveis Socials, cosa que el nostre grup vam acceptar a canvi que estigues totalment blindada i no s'utilitzes per fins diferents als aprovats.