dijous, 18 de juny del 2009

10.Moció d'AdA sobre la reducció de sous ( 1a part )

Per evitar malinterpretacions aquest punt el penjarem textual i en dos parts:

1. la mocio tal i com la va presentar el grup d'AdA
2. L'argumentari del nostre grup

10.Moció d'AdA sobre la reducció de sous

En el darrer Ple amb data 27/03/09, es presentaren un seguit de mocions orientades a pal•liar els efectes que l’actual crisi econòmica està provocant en empreses, autònoms, treballadors per compte aliè i ciutadania en general.

Aquestes mocions esmentades sol•licitaven esforços, gestos i la presa de mesures per part de les diferents administracions i àmbits de la societat.

En un exercici de coherència, des d’Alternativa d’Abrera creiem que també els grups polítics municipals i els regidors i regidores d’aquest Ajuntament han de realitzar accions, gestos i han de prendre mesures orientades a disminuir els efectes d’aquesta crisi sobre la ciutadania, especialment, sobre aquells grups que estan en un major risc social.

Fonamentats en aquesta línia, tenim en compte les dades següents:

1. En els pressupostos d’enguany es va establir un augment del 3%, tant dels sous que reben els regidors i regidores, com de les assignacions als grups municipals.

2. Aquest augment ha estat clarament superior a les dades d’IPC acumulades del què portem d’any, les quals fins i tot han registrat valors decreixents.


És per tot això, que des d’Alternativa d’Abrera valorem que aquest augment en les percepcions econòmiques dels grups polítics i dels regidors i regidores no es conseqüent amb la realitat sòcio-econòmica actual.

Per tot això, demanem al Ple de l’Ajuntament la presa en consideració dels següents acords:

Primer. L’aplicació d’una reducció del 3% en:

a. Les assignacions econòmiques que reben els grups municipals.
b. Els sous de les regidores i regidors.
c. Les percepcions de les regidores i regidors per assistència als plens, comissions informatives o qualsevol suplement que poguessin percebre.

Segon. La congelació posterior de les assignacions esmentades des d’aquest moment fins a final de legislatura.

Tercer. La derivació de l’estalvi assolit mitjançant aquesta congelació salarial (estimat en uns 12.000 euros a final de la legislatura), a incrementar les partides pressupostàries destinades a la Regidoria de Serveis Socials o en allò que els grups municipal creguin convenient.