diumenge, 15 de juny del 2008

les majorets d'Abrera

Aqui teniu un video on la capitana de les majorets d'Abrera fa unes quantes preguntes, que no acaba d'entendre..... penso que es molt interessant sentir-ho

15 comentaris:

Anònim ha dit...

Alerrrta Monicaaa.
No confonem "xurras con merinas"
No manipulem la veritat.
Que te a veure un cercavila de gegants amb una "desfilada" de Majorettes amb musica militar d'acompanyament.....?
Cada cosa en su sitio y que cada palo aguante su vela.
Una cosa son las Majorettes ( totalment anacroniques i fora de lloc) i un altre els Gegants ( historia viva de la cultura d'un poble) i qui diu gegants diu...castellers...trabucaires...puntaires...dracs...cuques...bastoners...moros i cristians, fins i tot.
Si un senyor jubilat vol tocar alló que no sona no se que hi pintes, regidora de CyU, seguint la musica militar intentant que els gegants ( com sembla dir la "capitana" ) siguin els culpables de tot.
La musica militar ... a les casernes.

Anònim ha dit...

Anònim,

Crec que confons penjar un vídeo de denúncia sobre un tracte continuat d'indiferència de l'alcaldessa d'Abrera sobre un grup d'iniciativa popular, amb que l'autora del blog es personalitzi amb tota la denúncia. Tu sí que vols veure el que t'interessa en el moment en que personalitzes la denúncia de la nena en la creadora del blog, ja que no he sabut llegit cap comentari de valoració, simplement l’exposa.

La denúncia no es centra en el gegants, sinó com es deixa influir la que té el poder de decisió i, a més, com menysprea una iniciativa popular. Potser una decisió correcta podria ser deixar que desfilessin en un moment diferent a la “cultura de la terra”, si és que tant et molesta. No oblidis que tenen tot el dret del món a participar de la festa gran del poble i que són nenes del poble.

Trabucaires sí, majorettes no? No creus que et contradius?

“Moros” i cristians sí, majorettes no? No creus que, a més de contradir-te, manques el respecte als àrabs, o és que amb la teva “cultura de la terra” no has aprés que “moro” és una paraula despectiva que utilitzes impunement per omplir-te la boca de cultura?

No comprenc com ets capaç de fonamentar la teva crítica i recolzar la indiferència de l’alcaldessa front a un grup de nenes pel fet de que, segons el teu parer, utilitzen música militar, quan a la vegada recolzes altres tradicions que evoquen records bèl•lics i negres de la nostra història.

Un Falcó cridat a les files de la insurrecció

Anònim ha dit...

Alerta Falcó.
Les Majorettes volien fer el recorregut dels geganters.
El mateix dia i a la mateixa hora.
Demanen vestuari i "botes", a mes del pagament d'autocars i d'altres "extres".....
Cap entitat, CAP ENTITAT, ha tingut aquest privilegi.
Tenen un dia i hora per mostrar les seves "habilitats" dins la Festa Major, algunes entitats no disposen d'aquest "privilegi".
Quant uns pares i mares varem voler montar un esbart dansaire, sota el paraigües de l'ateneu Magarola, no varen tenir ni la meitat de miraments que han tingut amb les majorettes i per tant va durar el que va durar.
Trabucaires SI
Majorettes SI
Moros i Cristians SI
Correbous SI
Sevillanes SI
Cada una de les tradicions al seu lloc, poble, dia i hora corresponent.
Que no t'enganyin Falcó.
Que siguin "nenes" no vol dir que no tinguin algú darrera de manipulador.
Les paraules com "capitana" i la musica de cornetes no m'es de bon escoltar.
La musica militar a les casernes

Monica ha dit...

Anonim
No manipulo res, he penjat un video que la capitana ha fet.
Puc entendre que no t'agradin les majorets,pero ha estat una iniciativa popular i si et mires el rerafons nomes diu que no se senten recolçades.
Del tema del vestuari, ja els hi vaig comentar personalment, que no es subvencionable, ja que no es d'us de la entitat com tal, si no de cada persona individual suposo que l'Ajuntament ho ha interpretat de igual forma, pero hi ha altres formes de oferir ajuda i suport.
En quant a la desfilada, nomes dir-te que elles el que no volien era sortir soles, ja que portan molt poc temps ensanyant i la majoria son nenes petites.
En quant a la referencia a anacronisme i fora de lloc,
home... que vols que et digui¡¡
Hi ha 33 nenes apuntades a qui els hi agrada ¿ som nosaltres els jutges del que es i del que no anacrònic?

Anònim ha dit...

Hola anòmin,
Em sorpren molt una petita coseta. Estic llegim a totes les publicacions d'Abrera, que els grups que no governen al poble, es queixen del pregó i no volen que el faci l'Alcadessa perque es un discurs i no un pregó.
Però, ara veig que aixó que es critica si es pot aplicar a la rua del día 28.
La rua pot fer un discurs catalanista de una festa popular d'un poble.
Si us plau, que algú m'informi quan hem deixat de ser el poble d'Abrera, per passar a ser "La República Independiente de Abrera"

Anònim ha dit...

15 amigos y yo ( junto nuestras respectivas parejas) queremos formar una entidad, "Amigos del motocros" se llamará.
Vamos a pedir que el ayuntamiento nos compre un par de motos, 4 cascos y seis pares de botas (de distintos numeros)con la finalidad de no abusar y compartir el material.
Capitana de la capitana. Crees que me haran caso o tendré que enviar al crio del vecio a hacer un video como el tuyo.
¿Me pagaran un remolque para las motos ?
La gasolina la ponemos a medias, para seguir sin abusar y los trajes ya nos los pagaremos nosotros para poder elegir color ya que no nos fiamos de los gustos del Señor Aguilar en cuestión de colores.
Tambien pediremos salir con los Gegants haciendo cabriolas y derrapadas con las motos que mas o menos hacen el mismo ruido que vuestras cornetas.
Espero vuestro apoyo cuando realicemos la demanda.
MOTERO

Anònim ha dit...

Hola motero,

Pues yo he pensado que haré fiestas de Polca, ya que es un baile que me gusta mucho.

Lo que haré será pedir al Ayuntamiento que me ceda el gimnasio del cole Ernest lluch y se gaste una millonada en acondicionarlo para que los fines de semana, como hace el Ateneo Magarola en el Platón, pueda montar mis fiestas, ponga un bar, cobre mis entradas y me forre a costa de los contribuyentes. Eso sí, la luz, el agua, la limpieza y lo que haga falta a costa del Ayuntaca, como los magarolos.

POLQUERO

Monica ha dit...

vull fer una crida al seny

Aquest blog esta obert a tots aquells que vulguin participar, podeu enviar els vostres comentaris, sempre i quan siguin respectuosos amb els demes.

Penso que de la critica s'apren peró no de l'insult.

Nomes faig aquest aclariment com a responsable del blog, per que lamentablement hi ha alguns comentaris que arriban a un limit que espero que entre tots no traspasem.

Anònim ha dit...

Monica.
Si les nenes porten pocs dies practicant....que no surtin fins l'any que ve.
D'aquesta manera els pares i mares veuran si les nenes volen seguir amb l'afició o es una cosa temporal.
Si no estas d'acord amb aquesta postura hem veure en l'obligació de donar la raó al "motero" i al "polquero" i admetre que a Abrera es subvenciona a "totcristo" per tal d'aconseguir vots.
Parlant de "totcristo"... Falcó... el teu mon es l'esportiu i veig que no domines gaire (o gens) la cultura del Pais que t'acull.
Català no es aquell que viu i treballa a Catalunya com va dir el Kefe de la Monica.
Català es aquell que vol ser-ho.
Vingui d'ont vingui.
Tingui el color que tingui.
Practiqui la religió que practiqui.
I respecti els costums i tradicions de la terra que l'acull.
Visca la gent lliure dins una terra lliure.

Anònim ha dit...

Benvolgut anònim anterior,

Per això mateix. Aquesta raó última que utilitzes per rebatre’m, és la que sustenta que les nenes de majorettes puguin participar en la Festa Major, perquè són nenes del poble que volen fer coses pel poble, o dit d’una altra manera seguint en la teva argumentació, no només són nenes catalanes, sinó que se senten catalanes i volen participar i aportar coses en les festes catalanes i, per tant, l’Administració Local (òrgan que administra allò públic, valgui l’aclariment perquè sembla que l’Administració sigui l’hisenda d’uns quants), han de vetllar per una administració justa, sense exclusions injustificades per qüestió de no sé què referents musicals de fons. I no parlo de subvencionar a dojo, parlo de deixar participar.

Un Falcó cridat a les files de la insurrecció (polquero a vegades)

Anònim ha dit...

Ho sento Falcó.
No volen identitat. Volen preferencia i predilecció.
La participació, sembla ser, la tenen assegurada, demanen privilegis.
Si ens enteresim de la veritable font de l'informació, qui la manipula (PSC) qui la utilitza (ciU) i qui la pateix (ERC ) ens adonarem que han jugat amb MENORS en calces curtes...joc perillos tal i com està el pati.
Falcó.
Tu ficaries un esbart dansaire dins un sopar de....petanqueros ?
Tu ficaries un grup de sevillanes al sopar de geganters ?
D'aquí a 5 anys jo et diria que SI, es possible. Son entitats que porten molts anys treballant a Abrera cadascuna al seu camp, les "nenes" de les Majorettes encara ho han de demostrar.
Que s'ho currin (com totes les entitats ho han fet) i aleshores parlem.
Un pajarraco sense files
(encara que la polca no hem desagrada)

Anònim ha dit...

Setiembre: El Ayuntamiento de Martorell decide cambiar una partida de dinero que ya estaba asignada para la construcción de nuevos vestuarios y nuevo gimnasio del Torrent de Llops y la destina a la "redacción de un proyecto para las obras de una nueva construcción de un triple polideportivo".
Por que?: “Porque el pueblo es mío”

http://martorell-parla-clar.blogspot.com/2008/06/el-sheriff-de-martorell.html

Monica ha dit...

les nenes porten practicant uns tres mesos... poc temps? potser si, pero molta il.lusio.

Elles nomes no volien sortir soles, i sembla que et molestin i els hi neguis fins i tot la participacio en la festa.

Les majoretes ja existien fa anys a Abrera, tens una exposicio a la casa de cultura per veure-ho. Penso que es una cosa que s'ha intentat recuperar ( amb molt d'esforç) i que mereixen la oportunitat, com tu dius, el temps dira si segueixen o no. No seria la primera entitat que es desfa a Abrera, pero penso que des del consistori ( i ara parlo de tots no nomes l'equip de govern) s'hauria de recolçar ( i torno a repetir que recolçar no es nomes deixar anar diners)


Tema subvenció: No es pot subvencionar tot i a tothom, en aixo coincidim, elles es queixen de manca de recolçament.

Monica ha dit...

a l'ultim anonim

M'agrada voltar per les webs i com pots imaginar he anat a aquest enllaç que tan amablement vas enganxar i trobo aixo

"Según sus propias palabras: "Porque así lo quiso la mayoría de sus habitantes"



Y por lo tanto, ahora les toca callar y apechugar (esto último no lo dice él pero es lo que realmente pasa)

El Sr. Esteve ha cambiado el slogan de Martorell y le ha puesto:

“Martorell vía oberta”
(sobre todo para él)

Y si le preguntas porque lo ha hecho solo hay una respuesta:

“Porque el pueblo es mío”


Y así todas las cosas que están pasando en nuestro Municipio.

Desgraciadamente aquí no se puede dialogar, ellos tienen la mayoría “porque el pueblo así lo ha querido” y por lo tanto campan a sus anchas como “el Sheriff de Coslada”. "

ho he enganxat i pegat com pots comprovar

Si li treus els noms ( Sr Esteve, Martorell ect) veuras que acuses a l'alcalde de Martorell del mateix que pasa a Abrera

I no entro aqui en quines sigles hi ha darrera de cada alcalde.

Em dones doncs la rao en allo que sempre dic, que les majories absolutes no son bones siguin del partit que siguin

Anònim ha dit...

Bé, Monica coincideixo en el comentari que les majories absolutes mai són bones. I sobretot m'agrada que comparis l'alcalde de Martorell(company de partit teu), amb Maria Soler ja que més o menys la situació és semblant i es positiu reconeixer això que dius.