dilluns, 30 de juny del 2008

LA GESTIÓN DEL GOVERN

El Periodico de Catalunya

30/6/2008 LA GESTIÓN DEL GOVERN

El tripartito rebasa el límite de asesores que se fijó en el 2007

1.El tope era de 218 eventuales pero ahora son 223 sin sumar a los "no computables"

2.La cantidad total es de 255 si se cuenta a los contratados para distintos programas


NEUS TOMÀS
BARCELONA

Según los datos del Govern, hasta el pasado mes de marzo, el tripartito tenía 255 asesores y personal de confianza, una cifra que supera el límite que se fijó el propio tripartito, en enero del 2007, y que era de 218 plazas.
El Govern usa una fórmula que él mismo previó y es la de disponer de plazas de eventuales en caso de necesidad temporal. Es así como, mediante los programas de los distintos departamentos, se crean plazas que no computan para el tope que se impuso el tripartito. Pero incluso descontando estos asesores que quedan fuera de la lista oficial, la cantidad final es de 223. Con esta cifra supera el límite que se fijó el Govern para dar ejemplo de austeridad, aunque sigue siendo inferior a los 227 del último gobierno de Jordi Pujol.

CiU sospecha que el actual Ejecutivo tiene más eventuales de los que reconoce y denuncia que el tripartito cuela a personal de su confianza a través de estos programas. La oposición considera que es una fórmula para colocar en la administración autonómica a personas afines a los tres partidos de izquierda en vez de dejar que estas plazas sirvan para promocionar a funcionarios que ya forman parte del personal de la Generalitat.

UNA TRAMPA LEGAL

La diputada nacionalista Pilar Pifarré, que conoce los entresijos de la administración puesto que fue directora general en la época de CiU, cree que las cifras demuestran que no existe la "austeridad" que anunció el president José Montilla. Pifarré añade que la Generalitat debería apostar por una base de "personal profesional" con independencia del partido que mande.

El Govern presupuestó para el año 2008 un total de 217 plazas computables (una menos del límite) y 46 no computables. Este techo afecta solo a la Generalitat, ya que si se le suman otras plazas previstas en instituciones como el Parlament, la Sindicatura de Greuges, la de Comptes o el Consell Audiovisual, --para las cuales no existe este tope-- la cifra de plazas presupuestadas fue de 323.

EJEMPLOS

Los programas que permiten dar entrada a personal de confianza que no computa, son nueve. Destacan los destinados a poner en marcha la versión electrónica del Diari Oficial de la Generalitat; el programa de movilidad y grandes infraestructuras; el de igualdad de oportunidades en el trabajo, o el del impulso al pacto nacional de inmigración.

Además, en Presidència existen cinco plazas destinadas a los responsables de "programas estratégicos" y siete más encargados de asesorar al president en materias diversas. En Economia constan cinco asesores, y, en Treball, se incluyen dos más cuya función no se especifica.

Algunos de los nombramientos de personal de confianza han llegado a los tribunales y han obligado al Govern a modificar el nombramiento de los coordinadores territoriales de Governació en la Catalunya central y en el Alt Pirineu. A ambos se les relevó y volvió a contratar el mismo día (4 de junio) cambiando sobre el papel algunas de sus funciones.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Uff, aquesta és la mateixa cantinela que en el cortijeo abrerenc: Lluís Martínez, Pascual Aguilar, el càrrec d'Esports, la secretària de l'alcaldessa, la de comunicació, el de la ràdio... algú més tipus chikiliquatre que tard o d'hora caurà... les pujades a dit de diverses funcionàries...

Anònim ha dit...

Si, però com sempre s'ha fet així!!!

Anònim ha dit...

Continua el desgavell

CDC ha decidit abandonar definitivament la centralitat i pujar al cavall del sobiranisme, allunyant-se del tarannà que la va caracteritzar durant 23 anys de Govern. El dret a l´autodeterminació disfressat de dret a decidir que exerceixen els d´Artur Mas no té res a veure amb l´equidistància que practicava CiU i que promet accentuar les diferències, ja prou evidents, entre Mas i Duran.

Pujolvergent

Anònim ha dit...

Volem expressar la preocupació del Grup Municipal Socialista sobre el dret a tenir accés als diferents mitjans municipals de comunicació d´una forma plena, sense cap tipus de manipulació, com a grup municipal que som i representants d´una part de la població.

El dret a la informació pública és un dret constitucional. La inversió econòmica per finançar els mitjans de comunicació públics ve dels diners de la gent, en aquest cas, de la gent de Martorell.

És la segona vegada en el transcurs d´aquest primer any de govern de CIU a l´Ajuntament de Martorell que al PSC se´ns retalla un escrit publicat en el butlletí municipal.

En aquesta ocasió l´escrit presentat pel PSC parla del nou reglament d´esports. En manipular o retallar aquest escrit en la seva publicació, CiU atempta contra la nostra llibertat d´expressió.

Però sobretot, atempta contra el dret i contra la llibertat dels ciutadans i ciutadanes a conèixer el nostre punt de vista sobre els diferents projectes municipals.

En una publicació CIU feia al·lusió a uns fets de d´anterior legislatura, segons els quals no se´ls van publicar al butlletí municipal els seus escrits en tres ocasions (de forma intencionada).

Cal deixar ben clar que la no publicació dels escrit referits va ser perquè els regidors convergents no van fer la seva feina: no van presentar cap escrit en el termini acordat.

No hi ha cap reclamació de en aquest sentit i en aquell període, de ben segur que si haguessin presentat els escrits en data i forma i no se´ls hagués publicat haurien reclamat.

Però hi ha més: a l´emissora municipal, els espais per poder donar la nostra opinió, senzillament no existeixen. Voler dominar la informació i controlar la gent de la manera que CIU ho fa és denunciable.

I em referiré a un fet recent :

A l´edició del dia 4 de juny del diari Regió7 és denuncia per part del comitè d´empresa del Patronat de Cultura, entre d´altes coses, que no se´ls va deixar parlar a l´emissora municipal.

Volien exposar la situació del desenvolupament de la negociació del conveni. I no se´ls va deixar parlar! Això ja passa de taca d´oli!

La regidora de cultura i la regidora de mitjans de comunicació hauran de donar explicacions de perquè apliquen aquesta política de no deixar parlar la gent (si no és per ensabonar als governants, és clar). Política que els ve dictada des d'amunt, des de l'alcalde, que és el màxim responsable municipal.

Demanem la normalitat en l´ús dels serveis públics de comunicació. Estem segurs que a partir d´ara es revisarà la política restrictiva que fins ara vostès han aplicat.

Gràcies.