dilluns, 7 d’abril del 2008

1. Aprovacio de les actes de les sesions anteriors

En una sesio normal, un cop comprovada la transcripcio de la sessio, aquest punt de l’ordre del dia passaria sense pena ni gloria pel plenari

Pero clar… quan un xerra, xerra i xerra, intentant justificant el que no es justificable, acava ficant el “peu” i aixo va passa el dia 25 de gener… que algu va xerrar molt i va dir coses mooooooooolt interessants¡¡¡¡

CIU li va reclamar a l’alcaldessa ( davant la manca d’informacio) que en un periode curt de temps redactes un resum dels plans de prevencio per a la poblacio, com a condicio per votar a favor de l’aprovacio. Ella es va comprometre dient que “Passaran la informació resumida als mitjans habituals de Comunicació amb els ciutadans i, també, a ells com a regidors.”

Dos mesos despres la feina esta sense fer.
La informacio no esta enviada ni al butlleti, ni en els fullets que ara treuen abans dels plens.

Mes paraules:
Tal i com li van preguntar els membres de la plataforma contra la subida abusiva de l’IBI en un moment del ple anterior l’alcaldessa va dir el que llegiu a continuacio

Pagina 24 de l’acta
“En definitiva (quiero ser conciso y no me quiero alargar tanto como usted), ¿piensa usted paralizar la subida del 28% de la contribución para este año? (09)
CONTESTACIÓ FETA PER L’ALCALDESSA: Efectivamente…..( …) Con lo cual la respuesta es afirmativa.”

Ara nomes queda saber quan es produira aquesta paralitzacio … per que l’acta ja esta firmada.

Un altre punt :
“l’alcaldessa respon: Nosotros no podemos poner impuestos a las empresas unilateralmente. Incluso, le diré más, existía un impuesto que se llamaba IAE, que cobraban los municipios, y que el Partido Popular cuando gobernó lo quitó.”

Mentira¡¡, encara es cobra, una part la paga el Estat ( si es tramita la sol.licitut) per a compensar i l’altra les empreses de facturacio superior a 1 millon d’euros… A Abrera hi ha unes quantes.

Una altra perla:

· “L’alcaldessa li respon En esta ocasión, este primer año, se ha optado por la escuela pública. Pero reflexionaremos y estudiaremos si es posible hacerlo con otro tipo es escuelas, como sean las concertadas. “

Aixi que li demanem a partir d’ara que se subvencioni a TOTS els nens empadronats a Abrera, vagin a la escola que vagin o al curs, per que dels nens de batxiller, ensenyaments concertats, especials ect es va oblidar l’any anterior i aixo que li vam dir en el ple d’aprovació

· “FORMULACIÓ FETA PER UNA VEÏNA: ¿Quién no nos asegura que después de haber asumido que el incremento del IBI va a ser de un 28%, el año que viene no se va a revisar el catastro? (32)

CONTESTACIÓ FETA PER L’ALCALDESSA: Se lo aseguro yo”

Consta en acta i vetllarem per que sigui aixi.

I amb aquesta acabo aquest primer punt

“l’alcaldessa: Es una opinión. (…). Es así como lo hemos decidido. Con esta subida, con este reajuste de la capacidad impositiva del Ayuntamiento creo que tenemos mucha guerra por dar. Creo que vamos a mejorar a nivel de servicios. Continuaremos dando servicios de calidad y los aumentaremos. Por un aumento de 20, 30, 40 € que cada una de las familias tenga que pagar de más, obtendrá una gran calidad de servicios,”

Doncs si ens puja mes de l’import que consta en acta anirem a reclamar i a demanar la devolucio de la diferencia ¡¡

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Comencem a fer sumes:

En aquesta nova legislatura, des de maig de 2007 i amb la nova alcaldessa, tenim com a nou personal col•locat a:

- 1 nou regidor a jornada completa a més del que ja hi era
- 3 càrrecs de confiança als que se’ls ha apujat de gran manera el sou
- 1 nou càrrec de confiança, ara en esports, a 6 M de pessetes anuals
- 3 nous funcionaris apujats de categoria i sou sense passar les proves pertinents, mentre es manté el sou als antics que han estat degradats.

M’haurien d’explicar perquè allò de la pujada de l’IBI a causa d’un augment de serveis que encara no he vist, mentre que el que sí veig són a càrrecs i sous d’amiguets de l’equip del PSC.

Un falcó cridat a les files de la insurrecció

Anònim ha dit...

Home la pujada de l'IBI deu ser per compensar la pèrdida de l'IAE, com que el pp el va treure!!!

Anònim ha dit...

Repetides vegades va anunciar l’alcaldessa de l’Ajuntament d’Abrera a l’últim Ple de data 04.04.08 que el nou càrrec de confiança d’Esports, malgrat estar associat a un sou de 36.000 € anuals, no costaria ni un cèntim a l’Ajuntament; de moment: no tenen cap interès en fer ocupar aquesta plaça, però sí en modificar els pressupostos per ampliar les despeses del capítol I, o sigui les de personal. O sigui tot ha estat una pantomima perfectament maquinada. Però, quin és l’objectiu real d’aquesta modificació? O hauríem de parlar de interès ocult?

Sota la meva opinió, afirmar que no hi ha cap mena d’interès en posar a cap càrrec de confiança en Esports, tot i que sí en crear la plaça, pot significar una bogeria. Ara bé, aquest raonament té sentit si es té en compte l’argument següent: és sobradament conegut que des del Departament d’Esports han succeït esdeveniments que no han agradat a l’equip de govern. D’allà han anat sortint tots els presidents i importants càrrecs dels diferents Comitès d’Empresa de l’Ajuntament, que històricament han anat marcant les directrius de reivindicació en política de personal. També podem recordar la pressió que es va exercir per fer fora del capdavant del Departament al regidor Pascual Aguilar, cosa que van aconseguir. Finalment, en aquest Departament treballa en Kritikisto i, encara que els seus comentaris són en clau i motivacions desvinculades del seu treball, ha mancat temps per fer-lo fora de la seva feina i tractar d’imputar-li un delicte per ficar-lo a la presó i, així, treure’l del mig i evitar que, amb els seus comentaris, “desperti” les veus callades del personal.

Amb aquest panorama és necessari moure fitxa per controlar el “díscolo” Departament i què millor que posar com a cap un càrrec de confiança. En aquest sentit, l’acció ha estat infondre pressió a l’actual tècnic cap d’Esports, fent-li veure que com no giri la situació del Departament i no sigui un veritable càrrec de confiança encobert, es farà realitat la nominació d’un nou cap per sobre d’ell.

La jugada ha estat perfecta. Per supervivència, el tècnic es veu en l’obligació de ser els ulls, l’oïda i el braç reprimidor de qualsevol posició contraria i desfavorable als interessos polítics de l’equip de govern, a canvi de no posar a ningú per sobre d’ell; tot i que l’equip de govern ha creat la plaça, en principi, com una mena d’espasa de Damocles per si no compleix correctament les seves noves funcions.

Aquesta ha estat la jugada i el temps em donarà la raó; sobretot, quan vagi passant els dies, i aquesta plaça no estigui ocupada per ningú, perquè hagin aprofitat la modificació del pressupost (Capítol I – Despeses del personal) per altres fins. Com deia al principi: quin és l’objectiu real d’aquesta modificació?

El cigró negre

Monica ha dit...

falco i cigro

No quedara sense resposta el tema del carrec nou...
es el punt 5 del ple passat, penso com vosaltres
¡ ja hi ha prou ¡