dimarts, 15 d’abril del 2008

Les mocions de CIU

Entrem ja en l’apartat de mocions del ple hi va haver de CIU, de EUA i de ERC, si us sembla us les anire comentant per grups.

En aquest ple tan extens el grup de CIU vam presentar dos mocions:

1.Sobre el reestabliment dels trens semidirectes a Abrera

Aquesta mocio per a poder-la consensuar va ser molt retallada, no pels grups a l’oposicio, si no que va ser difícil consensuar-la amb el PSC.
Pero aixo no era el mes important, si no que el mes destacable es que quan s’intenta es poden consensuar accions. Em quedo amb aixo com un inici… esperem que passi mes sovint
El motiu de la mocio es conegut de tots Es va fer propaganda durant les eleccions d’un augment en la frequencia en els FGC que no era real, i no ho era per que abans havia tres semidirectes ( que no mes paraven en unes quantes parades ) i trens que paraven en totes, ara tots paren en totes.
Evidentment parades on abans paraven 3 trens ara en paren 6 pero aixo no es un augment real de pas.
També per contra significa que s’augmenta el temps d’arrivada a les altres poblacions si abans s’utilitzava el servei semidirecte.
Per tant, necessitem el reestabliment d’aquest servei si volem una oferta de transport public atractiva, i aixo es el que es va aconseguir aprovar per unanimitat

2. Sobre la llei de la dependència

Aquesta mocio nomes volia denunciar la situacio en la que ens trobem vers la Llei de la dependencia
La llei de la dependencia no ha cobert les expectatives que va aixecar i no ho ha fet per que diferents causes

Les mes importants son

s’ha estipulat un proces llarg que no dota d’agilitat al sistema per actuar amb la celeritat necesaria i no s’ha dotat als ajuntaments de personal per a portar-lo a terme ( vam assistir dins el ple a una contractacio urgent per paliar aquesta mancança)


Esta respaldada per un finançament insuficient per part de l’Estat, recordem que L’aportació de l’Estat és igual per a totes les comunitats, cosa que fa que a
Catalunya, els beneficiaris hagin de pagar més. El cost d’una plaça residencial per a persones grans amb dependència és molt divers en funció d’on s’ubiqui la mateixa.


Per altra banda No s’ha creat l’Agència Catalana de Protecció a la Dependència, a causa de la prevalença del model establert per l’Estat.

La pròpia Llei estableix un calendari molt llarg d’aplicació (preveu una implantació
gradual entre el 2007 i el 2015). Això fa que la major part de les persones dependents avui n’estiguin excloses.

Doncs bé, aquesta no va poder ser….

Les jerarquies de partit van impedir la seva aprovacio..