dimarts, 22 d’abril del 2008

La dimisio del Sr Yepes

Com tots sabeu i continuant amb el ple del passat dia 3, va tocar el moment de discutir la mocio presentada per el grup de ERC demanant la dimisio del Sr Yepes com a regidor de Cultura, Promocio Economica i Comunicacio

El texte de la mocio, que no es va llegir en el seu moment per atendre a la sol.licitut de agilitzar el ple, formulada per la Sra Alcaldessa el teniu integre en la web de ERC us poso el link, i penso que fora bona la seva lectura per entendre tot el que va succeir despres….

http://esquerraabrera.blogspot.com/

A partir d’aquí la resposta del Regidor va ser….. IMPRESIONANT ¡¡

Us apunto el mes literal posible, el mes destacable al meu entendre:

El Sr Yepes va iniciar la seva intervencio explicant-nos per que va entrar en politica, parlava de “ la possibilitat de fer coses per la gent, per al poble. No tinc cap ambició política” i parlava de “millorar el municipi” i “fer feina plegats”

Aixo era bonic, em va agradar molt i em vaig il.lusionar i tot… pero clar¡¡, no va acabar aquí el discurs… va continuar per apartats

Cultura:
El Sr Regidor diu que ell te “una visio integradora i no restringida de la cultura” i entrant en el tema del prego i del seu us partidista diu “ sempre s’han fet Aixi els pregons i se seguirant fent, si no li agrada no vingui (…) no vagi a cap prego estara mes tranquil voste i nosaltres segurament”

Recordeu que esta parlant de cultura
Quina cultura demostra?
Recordeu que es un carrec politic
Quina educacio demostra?
Vers altres regidors i vers els ciutadans ( els que li van votar i els que no)
Recordeu que es regidor en democracia…..
Quina visio democratica mes amplia que te¡¡ oi?

Democracia, participacio, integracio de idees, treballar tots plegats, servei al poble, dialeg amb tothom…. No acabaria mai, de respondre aixo.. es una vergonya sentir parlar aixi a un carrec electe

Comunicacio:
Diu que Abrera mai ha tingut tanta informacio com ara de les coses importants de debo”
( es veu que l’IBI no entra en aquesta secció)
I diu “ si falta informacio sempre pot comprar diaris no som una agencia de noticies”
Una resposta molt democratica, integradora, al servei del poble que serveix per a millorar el poble i fer feina plegats ¿ oi que si?

Respecte Radio Abrera…” no es vol una radio polititzada, volem una radio independent i lliure” “ amb informatius que expliquen el que pasa”
Doncs tota la resta de partits també…. D’aixo ens queixem que un sol partit decideix que surt i que no.

Butlleti Municipal… aquell que segons el seu maxim responsable “ surt quan pot i quan hi ha noticies”…( Suposo que es va deixar dir quan hi ha noticies que ens interesen publicar quan no compri un diari…)

I afegeix “ aquest ultim ( parlant del butlleti) no ha sortit a temps per decisio de la Junta Electoral”

Gracies, gracies, gracies a la Junta electoral per posar seny on no n’hi ha, i al Sr regidor per admetre d’UNA VEGADA la seva concepcio d’informacio propagandistica municipal que...

Segons el reglament de participacio ciudadana

Article 8. Dret a la Informació i a la participació ciutadanes
1. Drets dels ciutadans a participar i a ser informats en els termes previstos, tant a la legislació general com al mateix Reglament de Participació Ciutadana, els ciutadans i ciutadanes tenen els drets següents:
a. Rebre una informació àmplia, puntual i objectiva a l’entorn dels assumptes

Sr Regidor INFORMACIO AMPLIA, PUNTUAL I OBJETIVA

¿ repetimos?

AMPLIA, PUNTUAL I OBJETIVA

I en un altre punt diu
Article 8. Dret a la Informació i a la participació ciutadanes
d. L’Ajuntament d’Abrera editarà cada dos mesos el Butlletí d’Informació Municipal. El
Butlletí té un caràcter formatiu, informatiu i cultural. Es dotarà al Butlletí d’un espai suficient per garantir la participació de les entitats i els ciutadans i ciutadanes d’Abrera.

Cada 2 MESOS amb carácter FORMATIU, INFORMATIU I CULTURAL, potser per aixo la junta electoral va fer retrasar la sortida….

Deixo aquí aquest escrit, no sense recordar la mencio al fet que un regidor (recent arribat a la feina politica) i sense experiencia en el moviment associatiu del nostre poble, es permeti dir aixo a un altre regidor amb anys de feina en diferents associacions ( a mes a mes de la politica) aquesta frase:

“ voste esta emprenyat per que he seguit fent la meva feina i el que es pitjor voste la seva”

Sense comentaris.... no els mereix

Tot aixo que us explico amb el consentiment de la Sra Alcaldesa que en cap moment el va parar.


Aquest taranna no s’havia vist mai mai a Abrera …. ES UNA VERGONYA

2 comentaris:

Anònim ha dit...

La passada entrega dels premis del Concurs de Sant Jordi que es va celebrar a l’IES Voltera va congregar a la plana major del PSC amb l’alcaldessa, el regidor de Cultura i la regidora d’Educació al capdavant. Potser que la xiulada que van rebre les autoritats allà congregades la interpretin com a una manipulació judeomesònica i conspirativa dels mestres, directors, pares i tutors dels alumnes envers ells, utilitzant les càndides ànimes puerils per fer política de desgast.

I justifico l’anterior argumentació referint-me la negativa que va fer el PSC respecte a la moció presentada per EUA sobre la creació d’un òrgan de participació ciutadana infantil, on en paraules de Lupe, la regidora d’Educació, va dir que no recolzen iniciativa però la substituïen per visites guiades dels nostres joves a la Casa Consistorial. Aquesta és la manera que el PSC entén la participació ciutadana.

Davant del creixent problema de desafecció de la població vers la política, on els índex de participació gairebé igualen els dels no votants, l’equip de govern per l’oportunitat de fer pedagogia perquè considera que hi ha part de la població que no mereix formar part del moviment democràtic, ni tan sol dóna l’opció d’integrar-la en la seva iniciació.

I és que està sobradament demostrat que pel PSC la democràcia és l’art d’allò seu pels seus i la resta no es més que pobre població ignorant que només es mereix ser receptiva de les seves accions. Com a pogut passar que espontàniament els joves de les nostres escoles escridessin la presència de les nostres autoritats, amb aquesta ignorància pueril que els caracteritza?

Senyors i senyores de l’equip de govern, analitzin l’escena, perquè no sé qui deia que només els nens i els borratxos diuen la veritat. De moment teniu la mostra dels nens, que encara que vostès no els deixin, ells espontàniament ja estan participant i dient la seva.

Un falcó cridat a les files de la insurrecció

Monica ha dit...

Tens rao falco
Pero en quin cap hi cap anar a un lloc on

1. has discriminat en el tema dels llibres de text als nens de batxiller ( per cert, de nens res que ja tenen criteri)

2. Despres de negar que tinguin dret a participar en les decisions.( com tu ja comentes )

Nomes els van a buscar per campanyes d'imatge, com la recollida d'enquestes per al centre de joves, on ja veurem si tenen en compte el que els hi demanen.

De moment els nostres joves no se senten atesos per aquest Ajuntament i per aixo es van expressar lliurement ( alla no hi havia cap politic manipulant)

A posteriori ens queixarem de l'alt index de abstenció, pero com volem demanar a aquest joves que vagin a votar?
i suposo que no cal que recordi que son el futur d'Abrera.... quan sumen 20 anys mes... ells en tindran 30 i pico i se suposa que les decisions municipals les prendran ell.