divendres, 17 de juny del 2011

Nota de premsa CiU Abrera

El passat dia 11 es va constituir el nou consistori d’Abrera sortit de les eleccions municipals.

Un pacte entre els grups PSC, CiU i ICV ha permès configurar un govern estable per als propers 4 anys pel nostre municipi

Des del grup de CiU volem aclarir alguns aspectes del mateix:

En primer lloc el grup del PSC va ser la llista més votada en les passades eleccions i per tant significava que el govern, encara que fos en minoria, quedava a les seves mans, amb la situació de caos que podia representar un govern de 6.

En segon lloc, des del grup de CiU demanàvem el mateix que al nostre programa electoral; que es reduís el cost polític del nostre Ajuntament, dedicacions exclusives, i que es permetés un control dels comptes municipals mitjançant una auditoria, termes que van ser acceptats dels del primer moment.

En tercer lloc la creació d’un sistema de govern municipal basat en el diàleg, la transparència i els objectius marcats als programes electorals. Per què formant part d’aquest govern podem fer canviar alguna cosa del sistema actual, cosa que estant a la oposició hauria estat impossible.


Cal dir que les negociacions no van ser un “dit i fet”, però finalment l’entesa va ser possible i hores d’ara hi ha signat un acord bàsic de govern que recull tots aquests aspectes i sensibilitats.

El grup de CiU vol aclarir que mai hem demanat cap tipus d’increment econòmic per pactar, més aviat al contrari, hem aconseguit que els diners que abans es dedicaven a un regidor a dedicació exclusiva ara es destinin a incrementar el pressupost de seguretat ciutadana. Aquest ha estat el primer punt aconseguit del nostre programa i continuarem defensant-ho, tot i ser conscients que haurem de trobar un punt d’equilibri entre els tres partits.

Volem remarcar la capacitat de diàleg i la predisposició positiva que hem trobat aquests dies en els altres dos socis de govern ( PSC i ICV)