dimecres, 9 de desembre del 2009

Punt 8. Iniciativa de EUiA en relació als testaments vitals

La  Llei 21/2000, de 29 de desembre, fa un tractament especial del dret de l'autonomia del pacient i contempla tot allò que fa referència a la possibilitat d'elaborar documents de voluntats anticipades en la part relativa a l'autonomia del pacient (testaments vitals o testaments biològics).

Aquesta llei ja regula molts aspectes i obre la porta a la creació de reglaments que ho regulin a nivell municipal. El nostre grup donava suport a aquesta proposta, però discrepàvem en allò que feia referència a l’apartat 2, que tractava el tema de la creació del reglament. 


El temps transcorregut de la legislatura, ha demostrat que hi ha partits, al nostre municipi, que no tenen voluntat de negociació en propostes presentades pels grups de l’oposició. Fa dos anys, per exemple, que es va aprovar la moció que demanava la reforma del ROM i a dia d’avui les negociacions estan totalment parades. Lamentablement si això passés amb el tema que estem tractant ara podríem trobar-nos que algú veí d’Abrera volgués fer us del seu dret de fer un testament vital i que les negociacions polítiques no li permetessin fer-ho. És per això que demanem al grup d’EUiA que plantegi si s’aprova la moció sense l’apartat 2, o presentant de base de reglament i/o ordenança  el document que ja han enviat  de mostra i que entenem que és prou ampli com per utilitzar-ho.

Era una simple qüestió per agilitzar els tràmits, ja que estem totalment d’acord amb la proposta