dissabte, 11 d’abril del 2009

Punt 12 La moció

Moció del grup de CIU per permetre que els proveïdors del consistori cobrin en menys de 30 dies
De tots és sabuda ja, la situació de crisi econòmica que estem patint en el nostre país i al món en general.
Els ajuntaments com a administració més propera als ciutadans hem de treballar per donar resposta a les seves necessitats i alhora ajudar-los a alleugerir la crisi.
I des dels ajuntaments també hem de vetllar per l’economia i alhora, per les nostres empreses.
Darrerament, són força les iniciatives que s’han portar a terme arreu per tal d’establir mesures anticrisi, i elaborar plans de xoc per millorar l’economia municipal i alleugerir, d’aquesta manera també, els efectes negatius que la crisi econòmica, té en diversos àmbits de la nostra societat.

A vegades però, en situacions de crisi, també neixen oportunitats de fer les coses ben fetes i millorar en la gestió diària de l’administració. La crisi podria ser una oportunitat per acostar els nivells de gestió de l’empresa privada i l’administració pública”.

En concret una d’aquestes mesures, que des del grup municipal de CiU a aquest ajuntament, creiem que poden ajudar a les empreses proveïdores d’aquest consistori, és la posada en marxa d’un nou sistema de recepció i tramitació de factures, als efectes de reduir el temps del seu pagament i com a mesura per aportar liquiditat als nostres proveïdors.

Aquest nou sistema consisteix, d’una banda, reduir el temps de tramitació administrativa de les factures, i de l’altra, facilitar als proveïdors de l’ajuntament l’avançament del cobrament de les factures.
Aquest nou sistema, rep el nom de confirming, i té com a objectiu principal, que els proveïdors puguin accedir a una de les línies de confirming que contracti aquest ajuntament, amb l’objectiu que aquest nou servei financer permeti, als proveïdors que ho desitgin, cobrar les seves factures en menys de 30 dies. El procediment del confirming produeix que, el banc, al dia següent de rebre de l’Ajuntament la notificació de factura processada pel pagament, ho comunicarà al titular de la factura i aquest, si ho desitja, pot demanar que li siguin avançats els diners sense esperar als 60 dies data factura i sense cap altre tràmit bancari.

La posada en marxa d’un servei com aquest, marcaria un horitzó perquè les administracions públiques agilitzin el pagament als seus proveïdors, amb l’objectiu de facilitar a les empreses l’accés al crèdit, que ara per ara és una qüestió fonamental.

En relació als antecedents exposats els sotasignants proposem al ple l’adopció dels següents



ACORDS

Primer.- Instar a l’Ajuntament d’Abrera a portar a terme la posada en marxa del sistema confirming amb l’objectiu que aquest nou servei financer permeti, als proveïdors que ho desitgin, cobrar les seves factures en menys de 30 dies, i així, injectar liquiditat a les empreses que proveeixen al nostre ajuntament.

Segon.- Instar a l’Ajuntament d’Abrera que, si aquesta mesura tira endavant, elabori una campanya informativa entre les empreses que proveeixen al nostre ajuntament per tal d’informar-los de quins són els procediments que han de seguir per tal de gaudir d’aquesta mesura.

Tercer.- Instar a l’Ajuntament d’Abrera a fer partícips i informi a tots els grups municipals d’aquest consistori de les mesures i accions que es duguin a terme amb les empreses, si aquesta mesura s’aprova finalment.

Quart.- Comunicar l’adopció d’aquests acords, a les empreses proveïdores d’aquest ajuntament i a tots aquells agents que hi puguin estar implicats.