divendres, 10 d’abril del 2009

Punt 10

Aquest punt era una moció del grup del PP amb mesures contra la crisis, no us posare aqui tota la moció però sí que vull copiar els acords, per què valoreu vosaltres mateixos el que es va proposar:

Acords

MOCIÓN

1. El Ayuntamiento de Abrera en la presente sesión plenaria acuerda la congelación de todos los tributos municipales hasta el final de esta legislatura.

2. Que el Ayuntamiento de Abrera, de manera excepcional, desde las Unidades y Concejalías correspondientes, estudien la posibilidad de establecer una moratoria de, como mínimo un año, en el pago en voluntaria de los impuestos y Tasas Municipales, para los contribuyentes, (...), se vean en la necesidad de tener que solicitar un fraccionamiento o aplazamiento de pago, en el sentido de poder eximir del pago de intereses (...)

Doncs aquesta moció va representar una de les baralles que va haver en el ple.
El nostre grup considera que ja que en el seu dia es van pujar els impostos més d'un 30%, hi ha families que ja han posat el que podien, i ara, que tots anem més justos, l'equip de govern del
PSC es podria plantejar no pujar els impostos els dos propers anys.
Al mig hi havia opcions, com no fer cap pujada aquest any i el proper pujar només IPC, per exemple.
Com podeu imaginar el No del PSC va ser ràpid i rotund. La sorpresa va venir de ICV, quan la regidora va defensar que es tenia que fer " pedagogia dels impostos" segons va dir, ella ara tenia feina, i s'havia de contribuir.
Ens sembla correcte aquest plantejament , però hi ha families que ara no tenen feina, hi ha families que ara els hi han baixat el sou, hi ha families a les que ara els hi ha pujat la hipoteca i a totes les families i persones que tenen un pis a Abrera ja els hi van pujar el IBI i molt.
Segons ICV i PSC això només era una medida "populista"
¿ i els 400 € de Zapatero ... que van ser?
Respecte al tema de la moratoria, el nostre grup només vam demanar que si s'aprovava l'Ajuntament vetlles per que qui ho sol.licites realment fos per necessitat.