dimecres, 4 de març del 2009

CIU DENUNCIA A L’AJUNTAMENT D’ABRERA AL SÍNDIC DE GREUGES

El grup de CiU a Abrera ha presentat una denúncia al Síndic de Greuges per la reiterada negativa de l’Ajuntament en respondre a les preguntes presentades pel nostre Grup.

El control de govern sobre la gestió realitzada, es porta a terme entre altres formes mitjançant preguntes, és una de les tasques importants que ha de fer qualsevol grup de l’oposició per garantir la transparència i l’eficàcia del govern municipal. Qualsevol pregunta presentada per escrit pels regidors ha de ser contestada en 5 dies. Però en aquest cas, ens em trobat amb preguntes del mes de juny de 2008, que vam tornar a presentar-les el setembre del 2008 (per si s’havien perdut), i que a dia d’avui, és a dir, 8 mesos després, encara no han estat contestades.

Aquesta és la transparència de la que presumeix la Sra. alcaldessa?

1 comentari:

Anònim ha dit...

El ple del Parlament de Catalunya va aprovar la Llei de l’Oficina Antifrau, una normativa pionera que permetrà crear un organisme independent, amb un director elegit pel Parlament, que investigarà i inspeccionarà l’ús i destinació irregular de fons públics, amb la voluntat de prevenir el frau i la corrupció a les institucions públiques de Catalunya (Govern de la Generalitat, Parlament, administració local).
Amb el suport dels diputats d’ERC, PSC-Cpc, ICV-EUiA i Grup Mixt s’ha aprovat la llei, que ha comptat amb la oposició de CiU i PP. Lamentablement, aquests grups han perdut l’oportunitat de sumar-se a una majoria que persegueix eliminar qualsevol dubte sobre actuació irregular en l’administració de la Generalitat i de l’administració local.
L’Oficina Antifrau va ser una proposta programàtica d’Esquerra que es va incloure en els dos acords de govern formalitzats des del 2003. La nostra condició de partit republicà ens va portar a acabar, al Congrés de Diputats, amb els donatius anònims als partits polític a partir d’una iniciativa legislativa nostra, i ara ens ha portat a instaurar un organisme pioner per prevenir i perseguir la corrupció a les institucions catalanes.
L’aprovació d’aquesta llei no hagués estat possible sense la fermesa d’Esquerra i la tenacitat del diputat i amic Xavier Vendrell. Tantes vegades calumniat, en Xavier és una persona honesta al servei dels seus ideals polítics, entre els quals es troba la lluita contra el frau i la corrupció.