diumenge, 15 de març del 2009

1. Aprovació de l'acta del 26 de setembre del 2008

Aquest era el primer punt de l'ordre del dia, i per tant, vam exposar la nostra queixa sobre l'incompliment del reglament .

Respecte al reglament ja vam indicar que:
la llei municipal i de règim local de Catalunya text refós a l'article 98.b estableix que"(..) la documentació íntegra dels assumptes inclosos en l'ordre del dia que ha de servir de base per al debat i, si s'escau, la votació, ha d'ésser a disposició dels regidors en la secretaria de la corporació abans de l'expedició de la convocatòria".
I això no ha succeït amb aquest ple extraordinari
Aquest ple es va convocar el divendres dia a les 15.30 i el dilluns dia 9 havia encara tres temes de l’ordre del dia que no estaven preparats a les 9 del mati, es a dir, es va convocar un ple amb 6 temes i 3 no estaven, un dels temes que NO estava disponible era justament l'acta del ple.
Per tant, si no esta preparat en el moment de la convocatòria no hauria de formar part de l'ordre del dia

Pero aquest punt de l'ordre del dia incomplia més coses
l'article 110.3 de la llei municipal de Catalunya que les actes s'han d'aprovar només en els plens ordinaris i ara portem l’aprovació d’un acta en un ple extraordinari

és a dir, en un ple extraordinari NO es pot aprovar un acta. Increïble.

Per tot això vam votar en contra i li vam dir a la Sra Alcaldessa que així no es fan les coses, que tornem a fer les coses depressa, malament i sobretot impedint que la resta de grups puguin treballar com cal
Ella ha dit en diverses ocasions que la oposició no fem els deures, que no treballem...
Donc bé, un requisit indispensable per a treballar bé és que a la teva feina et donin les eines necessàries per a realitzar-la.
Escurçar plaços, donar la informació tard o parcial i fer de la nostra tasca a la oposició una gimcama permanent i plena d’impediments, no és practicar la transparència política de la que tants cops li hem sentit parlar
La Sra alcaldessa no ens va contestar quan vam preguntar
¿ quina explicació troba per a justificar aquesta actuació?
¿Com vol que preparem el ple i coneguem dels temes si quan venim a veure els expedients aquests encara no estan ni preparats ni tramitats?

És clar, no tenia explicació

El procediment administratiu no és cap tonteria i s'ha de cumplir, no s'ha de descuidar.
Les errades en el procediment fa uns mesos gairebé provoquen que es quedes sense sanció un gos perillos que havia atacat a un altre.
S'ha de ser més riguros.

Respecte al acta ¿ que hem de dir? és un acta de fa més de 6 mesos....
Sembla increible que fins ara estigués pendent de transcripció.