divendres, 27 de febrer del 2009

El PSC actúa igual a tot arreu?

És curiós que els partits de la oposició ( tots) portem a Abrera queixant-nos tota la legislatura
de la manca d'informació que tenim dels afers municipals, dels retrasos injustificables i reiterats en la resposta a les preguntes formulades, de la gran cantitat d'obstacles que es posen per finalment donar molts cops la informació parcialment.
Si heu seguit els diaris sabreu que al Parlament s'han donat aquesta setmana situacions similars, i que el propi President del Parlament Sr.Ernest Benach, ha criticat l'actuació del govern en aquest sentit.
L'administració ha de ser transparent, i no sembla que aquesta premisa funcioni molt ultimament.
Us copio aquí la notícia:

Oriol Pujol remarca que el president del Parlament, la segona màxima institució del país s’ha dirigit a Presidència, la primera màxima institució, per fer-li saber que ha de complir amb el dret d’informació que tenen els diputats
El Portaveu de CiU al Parlament de Catalunya, Oriol Pujol, ha lamentat avui en roda de premsa a la Cambra catalana, acompanyat del Portaveu Adjunt, Josep Maria Pelegrí, “la falta de transparència del Govern Montilla en negar-se a donar còpia dels informes i en negar-se a enviar al Parlament les auditories realitzades sobre els informes”. A més, ha remarcat que “el president del Parlament, la segona màxima institució del país s’ha dirigit a Presidència, la primera màxima institució, per fer-li saber que ha de complir amb el dret d’informació que tenen els diputats” i, per tant, ha d’enviar còpia dels informes sol·licitats. “Ni transparència, ni mans netes; ni ens volen lliurar els informes ni ens volen lliurar les auditories”.

Pujol ha recordat que els tres departaments que encapçalen els líders del Tripartit (Presidència, Interior i Vicepresidència) s’han negat a enviar còpia dels informes que CiU va poder consultar després de visitar tots els departaments. “És la negació del Tripartit a CiU”, ha manifestat. En aquest sentit, també ha recordat que CiU va presentar un escrit d’empara dirigida al president del Parlament, Ernest Benach, per poder accedir als informes dels quals Presidència no vol fer arribar una còpia el diputat de CiU, Jordi Turull, i que la resposta de Benach ha estat que el diputat ha de poder tenir-ne còpia. Pujol ha avançat que CiU “ampliarà la sol·licitud d’empara a Vicepresidència i Interior”.

El Portaveu de la federació nacionalista ha remarcat també que CiU ha demanat oralment l’empara del president José Montilla perquè faci complir el compromís adquirit pel PSC d’entregar les auditories sobre els informes al Parlament. “Continuem reclamant de nou a Montilla que compleixin el seu compromís i que lliurin d’una vegada al Parlament les tres auditories”, ha reclamat Pujol que hi ha afegit: “Ni transparència, ni mans netes; ni ens volen lliurar els informes ni ens volen lliurar les auditories”.

Per últim, el Portaveu de CiU ha indicat que “s’ha obert un nou forat i una nova via de suposades irregularitats que el grup parlamentari investigarà”, que fa referència al fet que “diverses persones s’han dirigit per fer saber que mai van ser contractats per fer informes”. “Vol dir que es posa de manifest que el Govern ha procedit de manera irregular en la contractació de serveis professionals”, ha afirmat.

Per aquest motiu, Pujol ha avançat que CiU demanarà en els departaments implicats els detalls dels expedients i totes les ordres de pagament, ja que pel que fa a informes els pagaments s’han d’efectuar un cop s’ha lliurat i s’ha detectat que hi ha gent que ha cobrat i, a posteriori, li han demanat l’elaboració d’un informe

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Després d’anunciar a bombo i plateret que el seu discurs es basaria en les mesures contra la crisi i de repartir a tot i a dret les suposades propostes (bé, en realitat era un recull dels comunicats de premsa), Artur Mas no ha trigat a revelar com les gasta en temes econòmics. En una entrevista a La Vanguardia, resulta que la seva gran proposta per fer front a la situació econòmica és abaratir els acomiadaments.

No sabem què en pensen els seus assessors econòmics (potser són els mateixos que li van recomanar firmar el finançament de saldo del 2001, però queda clar que una mesura ràpida i eficaç perquè CiU faci propostes amb cara i ulls seria acomiadar-lo a ell.

Pujolvergent

Monica ha dit...

Per a Pujolvergent
Artur Mas té més propostes per a superar la crisi, et convido a sentir-les totes:

Superar la crisi, aixecar Catalunya

Davant l'actual situació de crisi econòmica, Artur Mas explicarà la seva proposta per superar-la i aixecar Catalunya.


Dilluns 16 de març a les 19:30h

Palau de Congressos de Catalunya
Av. Diagonal, 661-671. Barcelona.

Anònim ha dit...

El retorno de Yoda.

Todavía estamos a dos años vista de las próximas decisiones populares, pero ya empieza a moverse el carrusel de la feria. Ya hemos visto como la vieja guardia de palacio está intentando tomar las riendas del senado, quitándose de encima toda clase de parásitos. ¿Para qué?, nos preguntamos, ¿tan mal lo están haciendo?

Se dice, se comenta, se rumorea la vuelta del maestro Yoda al trono. Después de cuatro años le habrán limpiado las letrinas cargando con la culpa de aumentos de impuestos, agujeros financieros, etc. Incluso de las nuevas incorporaciones y la desaparición de los cargos sempiternos.

Luego aparecería el maestro cual retorna de entre los muertos para salvar el imperio de las garras de los rebeldes y reinar durante… ¿20 años más?, o lo que el cuerpo aguante.

No hay más que recordar aquellas palabras en que decía que dejaba el planeta con superávit financiero.

Durante estos dos años se han intentado “fichajes de invierno”, o al menos nos lo han hecho creer así, que no han cuajado. Así que la decisión esta tomada y a falta de poder organizar unas elecciones tipo 23F, van a ir preparando el escenario para la gran función.

A la Princesa Leia tendríamos que hacerte un monumento, como a Juana de Arco, en el parque del pato Donald, ese que tanto gusta a los 12000 vecinos. Quemada en la hoguera de las protestas vecinales, cargarás con todas las culpas a cambio ¿de qué?, ¿de un silloncito en el PlanetaSC, o del más profundo de los olvidos? ¿Te dedicarás a pregonar las fiestas populares a partir de ahora?

Apareciste por arte de magia ante el fracaso del delfín, pero no has cosechado más que desilusiones entre tu pueblo y así te pagaran tus sacrificios. En tu favor diremos que los males no los has traído tú, sino que ya vienen de lejos, de las largas batallas (judiciales) y otros males de la época en que el maestro Yoda reinaba entre sus vasallos.

Esto es un cuento, los personajes son ficticios y cualquier parecido con la realidad es producto de vuestra prolífica imaginación.

El cuentacuentos