dimarts, 10 de febrer del 2009

9. Moció en relació als fets de Gaza

En aquest ple es van presentar dos mocions diferents en relació al conflicte de Gaza, es van fer diferents reunions pero lamentablement no es va poder consen-
suar una posició majoritaria.

El posicionament de CIU respecte aquest conflicte és aquest
La retirada unilateral d’Israel de la Franja de Gaza l’agost de 2005 semblava un pas fonamental cap a la pau entre israelians i palestins. S’han anat desencadenant, però, un seguit d’esdeveniments que no només no han acostat la pau, sinó que han abocat –de nou- la regió a la guerra.

A partir d’aquest moment tots dos bàndols han anat incrementant els atacs literals

El conflicte, amb molts morts entre la població civil, cada dia és més insuportable a la consciència universal, de manera que es fa imprescindible a tots els esperits sensibles de mostra-hi el rebuig.
i, així, manifestem

- Que rebutgem la violència com a via per a resoldre els conflictes,. I emplacem a les parts ( a les dos parts) a respectar lleis internacionals humanitàries definides a les Convencions de Ginebra.

- El nostre suport a la Resolució 1860 del Consell de Seguretat de l’ONU de 8 de gener, així com els esforços mediadors, per tal que es produeixi l’alto el foc i perquè l’ajuda humanitària arribi a territori palestí.

- El nostre convenciment que la Unió Europea pot jugar un paper mediador clau en aquest conflicte i la nostra perplexitat davant d’una UE,que ha intervingut per quatre vies diferents. És molt provable que l’única manera d’acabar el conflicte, com a tantes altres parts del món, sigui la interposició i el control de forces internacionals, que es puguin fer càrrec –per exemple- del control de fronteres. La Unió Europea hauria tenir un rol molt important en aquesta solució

- El nostre criteri, coherent amb les resolucions de les Nacions Unides, que els palestins tenen dret a l’establiment del seu propi estat.

- Els israelians han de poder viure, però, amb seguretat al seu territori, sense haver d’estar pendents de milicians de la franja de Gaza , ells també han viscut sota amenaça

- I expressem La nostra esperança que s’acabi la guerra el més aviat possible i que es reprengui del més aviat possible l’esforç per aconseguir la pau a la regió.