dimarts, 22 d’abril del 2008

La dimisio del Sr Yepes

Com tots sabeu i continuant amb el ple del passat dia 3, va tocar el moment de discutir la mocio presentada per el grup de ERC demanant la dimisio del Sr Yepes com a regidor de Cultura, Promocio Economica i Comunicacio

El texte de la mocio, que no es va llegir en el seu moment per atendre a la sol.licitut de agilitzar el ple, formulada per la Sra Alcaldessa el teniu integre en la web de ERC us poso el link, i penso que fora bona la seva lectura per entendre tot el que va succeir despres….

http://esquerraabrera.blogspot.com/

A partir d’aquí la resposta del Regidor va ser….. IMPRESIONANT ¡¡

Us apunto el mes literal posible, el mes destacable al meu entendre:

El Sr Yepes va iniciar la seva intervencio explicant-nos per que va entrar en politica, parlava de “ la possibilitat de fer coses per la gent, per al poble. No tinc cap ambició política” i parlava de “millorar el municipi” i “fer feina plegats”

Aixo era bonic, em va agradar molt i em vaig il.lusionar i tot… pero clar¡¡, no va acabar aquí el discurs… va continuar per apartats

Cultura:
El Sr Regidor diu que ell te “una visio integradora i no restringida de la cultura” i entrant en el tema del prego i del seu us partidista diu “ sempre s’han fet Aixi els pregons i se seguirant fent, si no li agrada no vingui (…) no vagi a cap prego estara mes tranquil voste i nosaltres segurament”

Recordeu que esta parlant de cultura
Quina cultura demostra?
Recordeu que es un carrec politic
Quina educacio demostra?
Vers altres regidors i vers els ciutadans ( els que li van votar i els que no)
Recordeu que es regidor en democracia…..
Quina visio democratica mes amplia que te¡¡ oi?

Democracia, participacio, integracio de idees, treballar tots plegats, servei al poble, dialeg amb tothom…. No acabaria mai, de respondre aixo.. es una vergonya sentir parlar aixi a un carrec electe

Comunicacio:
Diu que Abrera mai ha tingut tanta informacio com ara de les coses importants de debo”
( es veu que l’IBI no entra en aquesta secció)
I diu “ si falta informacio sempre pot comprar diaris no som una agencia de noticies”
Una resposta molt democratica, integradora, al servei del poble que serveix per a millorar el poble i fer feina plegats ¿ oi que si?

Respecte Radio Abrera…” no es vol una radio polititzada, volem una radio independent i lliure” “ amb informatius que expliquen el que pasa”
Doncs tota la resta de partits també…. D’aixo ens queixem que un sol partit decideix que surt i que no.

Butlleti Municipal… aquell que segons el seu maxim responsable “ surt quan pot i quan hi ha noticies”…( Suposo que es va deixar dir quan hi ha noticies que ens interesen publicar quan no compri un diari…)

I afegeix “ aquest ultim ( parlant del butlleti) no ha sortit a temps per decisio de la Junta Electoral”

Gracies, gracies, gracies a la Junta electoral per posar seny on no n’hi ha, i al Sr regidor per admetre d’UNA VEGADA la seva concepcio d’informacio propagandistica municipal que...

Segons el reglament de participacio ciudadana

Article 8. Dret a la Informació i a la participació ciutadanes
1. Drets dels ciutadans a participar i a ser informats en els termes previstos, tant a la legislació general com al mateix Reglament de Participació Ciutadana, els ciutadans i ciutadanes tenen els drets següents:
a. Rebre una informació àmplia, puntual i objectiva a l’entorn dels assumptes

Sr Regidor INFORMACIO AMPLIA, PUNTUAL I OBJETIVA

¿ repetimos?

AMPLIA, PUNTUAL I OBJETIVA

I en un altre punt diu
Article 8. Dret a la Informació i a la participació ciutadanes
d. L’Ajuntament d’Abrera editarà cada dos mesos el Butlletí d’Informació Municipal. El
Butlletí té un caràcter formatiu, informatiu i cultural. Es dotarà al Butlletí d’un espai suficient per garantir la participació de les entitats i els ciutadans i ciutadanes d’Abrera.

Cada 2 MESOS amb carácter FORMATIU, INFORMATIU I CULTURAL, potser per aixo la junta electoral va fer retrasar la sortida….

Deixo aquí aquest escrit, no sense recordar la mencio al fet que un regidor (recent arribat a la feina politica) i sense experiencia en el moviment associatiu del nostre poble, es permeti dir aixo a un altre regidor amb anys de feina en diferents associacions ( a mes a mes de la politica) aquesta frase:

“ voste esta emprenyat per que he seguit fent la meva feina i el que es pitjor voste la seva”

Sense comentaris.... no els mereix

Tot aixo que us explico amb el consentiment de la Sra Alcaldesa que en cap moment el va parar.


Aquest taranna no s’havia vist mai mai a Abrera …. ES UNA VERGONYA

divendres, 18 d’abril del 2008

Les mocions de EUA

El grup municipal de EUA va presentar al ple passat tot un seguit de mocions

1. Sobre la 3 Republica
2. Sobre la creacio d’un organ de participacio ciutadana infantil
3. sobre l’estudi de viabilitat d’un parking soterrat al poble
4. Sobre la realitzacio d’una auditoria ambiental

Creiem que tant l’auditoria ambiental, com l’estudi de viabilitat del parking soterrat son propostes que val la pena tenir en compte ja que parlem del futur del poble ( un creixement previst desmesurat i no programat, i un consum energetic molt elevat)

Pero en el punt dos va passar una cosa que encara ara em deixa amb la boca oberta.
EL PSC si va negar
Si ,Si ho esteu llegint bé¡¡¡

El grup politic que a les eleccions en el seu programa electoral “ 200 propostes per una Abrera millor “us deia en la seva proposta 22

“22. PARTICIPACIÓN CIUDADANA.
Apostaremos firmemente por la participación de los ciudadanos en la toma de decisiones.”



Tambe tenien un apartat sencer per al tema de la participacio ciutadana on deien:

“PARTICIPACIÓ CIUTADANA
Apuesta por la Participación Ciudadana en la gestión de los asuntos públicos.
Puesta en marcha de los mecanismos de participación estableci­dos por el Reglament de Participació Ciutadana d’Abrera.
Favorecer la corresponsabilización de los vecinos y vecinas de Abrera en las principales decisiones que afecten el pueblo.”



Es veu que totes aquestes promeses es neguen als infants i als joves ( es a dir, el futur d’aquest poble) ells, com a minim, ja saben que no estaven inclosos en tot aixo i al PSC no l’interesa que participin i s’integrin en la vida politica municipal

INCREIBLE
I VERGONYOS…

dijous, 17 d’abril del 2008

VALORACIO DEL NOU GOVERN DEL Sr ZAPATERO

Com que es un tema candent.... anem a fer un petit repas:

96 dels 135 diputats del Parlament van demanar el cessament de Magdalena Álvarez pel col·lapse de les infraestructures catalanes el passat 15 de novembre. Zapatero la nomena de nou ministra de Foment.

Es per aixo, que la composició del nou govern espanyol representa un nou cop de Zapatero als interessos de Catalunya. Una vegada més, el president espanyol demostra no tenir cap problema per evidenciar que està d’esquena al nostre país i que les nostres prioritats tenen per a ell una importància residual.

La provocació de Zapatero comença pel manteniment de Magdalena Álvarez com ministra de Foment. Després de la seva actitud de menyspreu cap al nostre país, de la prepotencia demostrada i de la seva nefasta gestió, el mínim que es podia esperar era un relleu a Foment.

Cal no perdre de vista que el Parlament, amb un 73% de vots a favor, va reclamar el passat 15 de novembre a Zapatero el cessament de la ministra per la crisi de les obres del TAV i el caos de rodalies i regionals.

Tambe s’ha de tenir present que durant aquesta legislatura, precisament, s’hauran de negociar temes claus que afecten el ministeri de Foment (inversions d’acord amb l’Estatut, traspàs de rodalies i regionals, traspàs dels aeroports de Girona, Reus i Sabadell, i gestió de l’aeroport del Prat). El fet que Zapatero hagi mantingut Magdalena Álvarez, una persona que està d’esquena als interessos de Catalunya, fa intuir com de difícil ho tindrà el país aquests quatre anys.

D’altra banda, és evident que per a Catalunya el nomenament de Carme Chacón com a ministra de Defensa no serveix per a res. És un ministeri que no disposa de capacitat inversora i la seva incidència en el nostre país és gairebé nul·la. Per contra, representa l’Espanya més nacionalista, més conservadora i més rància.

La satisfacció del PSC-PSOE pel nomenament de Carme Chacón evidencia l’imaginari i els veritables sentiments d’aquest partit. Només des d’una concepció clarament espanyolista es pot estar orgullós d’ocupar la cartera de Defensa. Per contra, un catalanista rebutjaria ocuparla, ja que entra en contradicció amb les seves conviccions. Així doncs, cal preguntar-se de què han servit el pes dels 25 diputats del PSC-PSOE a l’hora de configurar el govern espanyol. A Catalunya, de res.

Així doncs, la reacció dels socialistes catalans serveix per constatar les diferències entre el PSC-PSOE i Convergència i Unió. Els primers van a Madrid a ocupar una determinada quota dins del poder espanyol. En canvi nosaltres, anem a Madrid únicament i exclusiva a defensar els interessos de Catalunya i la seva gent. Dues filosofies clarament contraposades.

L’altre ministre del PSC-PSOE serà de Treball i Immigració, una altra cartera sense gaire incidència i relació amb el territori. L’ocuparà Celestino Corbacho, una persona molt fidel al PSOE i amb un marcat caràcter espanyol, cosa que genera d’entrada un motivat escepticismo sobre les polítiques a favor de Catalunya que pugui desenvolupar. Cal recordar que en plena crisi del tripartit I, Corbacho va establir converses amb el PSOE per estudiar la possibilitat de refundar la federació catalana del PSOE i trencar amb el PSC.

El traspàs del FORCEM –amb sentència del Constitucional a favor de la Generalitat que el Govern espanyol es nega a aplicar- i el desplegament del nou Estatut en matèria d’immigració (permís de treball, acolliment, participació en la fixació del contingent d’estrangers) són dues de les exigències que fa Catalunya al Govern espanyol i que Corbacho ha de complir.

Cal destacar que si algú encara en tenia algun dubte ara ja no n’hi ha cap: l’ala catalanista del PSC està morta. Totes les estructures de poder dels socialistes catalans estan en mans del clan del Baix Llobregat, i per tant, dels dirigents més espanyolistes del partit. I cada nova ocasió que tenen, l’aprofiten per ampliar el seu domini i neutralitzar les persones socialistes amb un mínim sentiment de país. Que Corbacho i Chacón siguin els ministres escollits ho demostra clarament, ja que són dues persones que responen a aquest perfil bàsicament PSOE.

Per últim, cal destacar la diferència de pes que tenen els socialistes andalusos i els socialistas catalans dins del PSOE. Mentre, que la federació andalusa amb Chaves al capdavant ha aconseguit mantenir Álvarez a Foment, les demandes del PSC-PSOE han estat ignorades.

dimarts, 15 d’abril del 2008

Les mocions de CIU

Entrem ja en l’apartat de mocions del ple hi va haver de CIU, de EUA i de ERC, si us sembla us les anire comentant per grups.

En aquest ple tan extens el grup de CIU vam presentar dos mocions:

1.Sobre el reestabliment dels trens semidirectes a Abrera

Aquesta mocio per a poder-la consensuar va ser molt retallada, no pels grups a l’oposicio, si no que va ser difícil consensuar-la amb el PSC.
Pero aixo no era el mes important, si no que el mes destacable es que quan s’intenta es poden consensuar accions. Em quedo amb aixo com un inici… esperem que passi mes sovint
El motiu de la mocio es conegut de tots Es va fer propaganda durant les eleccions d’un augment en la frequencia en els FGC que no era real, i no ho era per que abans havia tres semidirectes ( que no mes paraven en unes quantes parades ) i trens que paraven en totes, ara tots paren en totes.
Evidentment parades on abans paraven 3 trens ara en paren 6 pero aixo no es un augment real de pas.
També per contra significa que s’augmenta el temps d’arrivada a les altres poblacions si abans s’utilitzava el servei semidirecte.
Per tant, necessitem el reestabliment d’aquest servei si volem una oferta de transport public atractiva, i aixo es el que es va aconseguir aprovar per unanimitat

2. Sobre la llei de la dependència

Aquesta mocio nomes volia denunciar la situacio en la que ens trobem vers la Llei de la dependencia
La llei de la dependencia no ha cobert les expectatives que va aixecar i no ho ha fet per que diferents causes

Les mes importants son

s’ha estipulat un proces llarg que no dota d’agilitat al sistema per actuar amb la celeritat necesaria i no s’ha dotat als ajuntaments de personal per a portar-lo a terme ( vam assistir dins el ple a una contractacio urgent per paliar aquesta mancança)


Esta respaldada per un finançament insuficient per part de l’Estat, recordem que L’aportació de l’Estat és igual per a totes les comunitats, cosa que fa que a
Catalunya, els beneficiaris hagin de pagar més. El cost d’una plaça residencial per a persones grans amb dependència és molt divers en funció d’on s’ubiqui la mateixa.


Per altra banda No s’ha creat l’Agència Catalana de Protecció a la Dependència, a causa de la prevalença del model establert per l’Estat.

La pròpia Llei estableix un calendari molt llarg d’aplicació (preveu una implantació
gradual entre el 2007 i el 2015). Això fa que la major part de les persones dependents avui n’estiguin excloses.

Doncs bé, aquesta no va poder ser….

Les jerarquies de partit van impedir la seva aprovacio..

divendres, 11 d’abril del 2008

Continuacio del ple : Urbanisme

L’apartat d’urbanisme també ens va fer parlar i molt als membres del Ple… Hi havia diferents punts

1. Revisio dels limits amb Hostalets de Pierola

Torno a felicitar des d’aquí a l’equip de govern que davant de la possible modificacio amb els limits del nostre poble amb Hostalets de Pierola, demanen l’assistencia a la comisio d’estudi d’un representant escollit per la oposicio

Per que no es pot fet tot igual??? No es tan dificil

2. modificacio per l’area del mercat

Ok, d’acord amb arreglar l’area del mercat…. Pero amb aixo no s’arregla tot, necessitem recolçar al petit comerciant d’Abrera, i amb aixo no hi ha prou.

3. ARE ( Arees residencials especials)

Un altre punt delicat i ho es per dos motius:

Primer que tot
La generalitat ofereix construir habitatge en Abrera, amb una tramitacio urgent. Un minim del 50% de les vivendes han de ser de proteccio oficial, i la zona seria al bell mig del poble ( terrenys de l’actual Tedsa)

Fins aqui no crec que cap partit tingui res a dir oi?

Pero clar no tot es tan bonic, i despres de la nit de noces comencen els problemes.....

El projecte depen de la Generalitat, es a dir, jerarquicament es una administracio superior i per tant quan hi hagi dubtes o divergencies, mana la Generalitat, per tant aixo no ens assegura que poguem decidir exactament com volem la vivenda ( i aixo es un risc)

D’entrada a la documentacio la Generalitat diu 603 pisos i l’ajuntament 318, i es parla de una densitat minima de 56 habitatges. Aixo suposa un increment de poblacio entre 900 o 1800 veins en un termini curt per tant cal començar a estudiar com els nostres serveis poden adequar-se a aquest increment ( sanitat, educacio, esport, serveis ect)
Per que no cal recordar que la Sra Alcaldesa diu allo de a mes veins, mes serveis i per poder pagar-ho mes IBI

Tot i amb el risc que suposa Abrera necessita mes vivenda, per tant CIU estem a favor.
Aixo si, vam demanar que es fessin aquestes dues reserves de vivendes

Reserva com a minim de 3 vivendes per a emergències sobrevingudes als veins del poble tals i com Victimes de violencia de genere, catastrofes ( incendis, derrumbaments ect ) o qualsevol altre emergència que requereixi un allotjament dels veins afectats i sempre amb la supervisio dels serveis socials .


Reserva d’un tant per cent no inferior al 30% de les vivendes de proteccio contemplant la possibilitat de ser adquirida per persones amb un salari inferior als 15000 € anuals es a dir, els tant coneguts mileuristes, pero oblidats de les ultimes promocions en Abrera


D’altra banda la discusio d’aquest ordre del dia ens va deixar unes perletes.... com quan l’alcaldessa va dir que era aquesta la questio urgent que va fer aplaçar el ple per que no tenien tota la documentacio...

Home¡¡ nomes calia dir-ho i la oposicio ho haguessim entes

El problema es com ens empasem aixo si ens va dir tambe que havia tingut temps de parlar amb la empresa afectada, amb els treballadors per tranquilitzar-los, amb la premsa que ho va publicar ect
INCOMPRENSIBLE¡¡

dijous, 10 d’abril del 2008

Apunts Juridics

Voldria fer un paréntesis en els meus escrits sobre el ple, ja que s’ha parlat del tema juridic i el considero important

Aixi que parlem del tema juridic….

L’alcaldessa va fonamentar l’aplaçament del ple en aquest apartat:

Capítol I: Òrgans de govern
Secció primera: EL PLE MUNICIPAL
Art. 7: Règim de sessions

1. Les sessions ordinàries del Ple se celebren amb la periodicitat establerta a l’article 46.2 de la LRBRL. Els mesos, dies i hores seran fixats per acord del Ple. Els mesos d’agost i desembre no hi haurà sessions ordinàries.
Quan calgui celebrar una reunió extraordinària sis dies abans o després d’una d’ordinària, s’hi podran acumular els assumptes en aquesta última i no convocar la primera.

Copia literal de l’actual ROM vigent ( recordeu que esta en proces de revisio)

Doncs bé, començare per dir que jo no soc una experta en lleis, aixi que si estic equivocada prego m’ho feu saber el mes aviat possible per a reparar errades, pero la logica i la lectura detallada me diuen coses que no em quadren amb la decisio de la Sra Alcaldesa

Anire per pams:

Quan calgui celebrar una reunio extraordinaria sis dies abans o despres de una ordinaria, s’hi podran acumular els assumptes en aquesta ultima ......

¿ la ultima sesio de la que parla no es la ordinaria ???????

….. i no convocar la primera

¿ la primera de la que parla no es la extraordinaria????????

Per tant, no es convoca la extraordinaria, la ordinaria segueix al mateix lloc

Des de la meva mentalitat de ciencias no ho entenc, la veritat

Pero tot i aixi es podia haver parlat, es podien haver explicat les causes i es podia haver consensuat el dia de convocatoria
Cosa que no es va fer en cap moment

Tot i aixi lo valid es el que esta escrit en el ROM.... donc bé en el ROM tambe posa aixo

Titol Preliminar
Art. 4: Interpretació

La facultat d’interpretació del ROM correspon, en última instància, al Ple Municipal.

Doncs ara ja si que no entenc res….

Aixo reafirma la meva idea de democracia… en cas de dubte el Ple decideix
I qui forma part del Ple?

Capítol I: Òrgans de govern
Secció primera: EL PLE MUNICIPAL
Art. 6: Composició i atribucions

1. El Ple l’integren l’alcalde i els regidors, un cop hagin estat designats per la Junta Electoral, i després que hagin pres possessió formalment del càrrec davant del mateix Ple.

L’alcalde i els regidors designats ….. es a dir, TOTS els regidors

Pero us puc ben assegurar que la decision no va ser consensuada I per aixo TOTS els grups de la oposicio vam presentar una queixa consensuada, on denunciavem aquesta manera d’actuar
Es a dir que els grups som capaços de consensuar coses quan parlem, al menys els de la oposicio

Potser es legal el que es va fer… la llei normalment es tan amplia que acepta moltes formes d’actuar legals administrativament, pero el que si us puc asegurar es que no es un bon exemple de politica municipal, integradora, dialogant consensuada, transparent que ens van prometre

Discurs de presa de posesio de la Sra Alcaldesa

“Aquesta soc jo i em poso a la disposició de tots els veïns i veïnes d'Abrera, per fer de la nostra tasca en aquesta casa l'única obsessió, en treball, en voluntat de servir, per tal que Abrera sigui un poble més just, més obert i més participatiu.”

dimecres, 9 d’abril del 2008

5.1 Assabentats de contractacions

INCREIBLE¡¡

Contractacions produides el 12 i el 20 de novembre que es comuniquen el 3 d’abril, quan al mig hi ha hagut 2 Plens ordinaris ( novembre i gener ) i 2 Plens extraordinaris ( desembre i febrer ) abans per a poder informar

Aixo es un bon exemple de transparència i d’agilitat en la informacio


6. Lloc de treball director serveis esportius

Es va parlar de la necessitat de la creacio d’un lloc de treball com a director de serveis esportius…….
Pero no existeix cap informe d’aquesta necessitat, i quan es reclama tampoc es redacta

Tot i aixi preguntem en ple

¿ Quines son les millores que s’han previst que reportara la creacio d’aquest nou lloc de treball?

¿Quin tipo de reorganitzacio es produira en el departament?

¿Organigrama, de funcionament, ampliació d’activitats?

¿ Hi ha alguna persona que actualment estigui fent aquest treball i se li vulgui reconeixer la feina?

¿Per que se li dona consideracio de carrec de confiança?

No saben.... i No es contesten
para que han de contestar? si tenen majoria, i ho poden aprovar …..
Aixo es la democracia, la transparencia,el consens i el dialeg que enten l'equip de govern
( reviseu el discurs d'investidura de la Sra Alcaldessa)

Ja son 4 carrecs de confianza ( no se si la pujada de l’IBI els hi donara per tot )

Director de radio Abrera, Cap de premsa ( aquest dos per poder controlar els mitjans), secretaria ( és l’únic que trobem logic, ja que ha de treballar amb ella tot el dia) i ara Director del Cam ….

I aquest son els imports

Secretària de la Unitat del Gabinet d’Alcaldia ............... 18.948,21 €
Responsable de la Unitat de Premsa i Comunicació ...... 21.689,13 €
Director/ Departament de Radio Abrera........................ 19.346,92 €
Director centre esportiu ................................................... 36.061,92 €

Total 96046,18 €

Ara aqui voldria fer un afegit, ja que a aquestes despeses cal afegir les de l’equip de govern, per tant, segueixo amb els numeros

1 Alcaldesa .................................................................. 42219,10 €
2 Regidors dedicacio exclusiva a 35732,48 ............ 71464,96 €
6 Regidors dedicacio parcial a 9292,92 ................... 55757,52 €


Per tant aixo em dona un total de 169441,58 €
I si li sumem els anteriors 96046,18 €
tenim un import total de 265487,76 €

Si l’augment de l’IBI li suposava ( segons paraules de l’alcaldessa ) un increment d’ingresos de 600000 € , vol dir que ja s’ha gastat un 44,25% dels nous ingresos

¿ per aixo feia falta la pujada oi??


Per una altra banda i parlant politicament Ja existeix un carrec de confianza en cada regidoria, i son els regidors designats al juny, no voldriem pensar que la Sra Marcos no es de la seva confiança ( ja que es una regidora que esta posant moltes ganes i feina dins les seves arees)

¿ quin sentit te aquest carrec Sra Alcaldesa?

Millor servei o millor control politic? A la piscina ¡¡¡¡

Tambe ens vigilaran mentres nadem o fem peses ¿??

dimarts, 8 d’abril del 2008

2,3 i 4

2. Manifest de la dona treballadora

Consens absolut en el manifest estandart del dia de la dona treballadora, personalment penso que els grups municipals hauriem de fer un esforç per no arribar a acords de minims com ha estat en aquest cas.

Des d’aquest blog nomes queda tenir un record per totes les dones que han lluitat i que encara lluiten per assolir la igualtat.

3. Conveni de suport a la comptabilitat amb la Diputació de Barcelona

Parlaven d’aprovar el conveni de manteniment d’un programari, no tenim dades de l’import.
Tambe li vam preguntar asi el programa que utilitza l’Ajuntament treballa integrant comptabilitat i gestio de recursos humans o no, ja que en la Junta de Govern local num 16 del 5 de març, van aprovar sense pasar per ple el “Contracte menor del manteniment anual del programari informàtic adaptat a l’administració local per la gestió de les nòmines i recursos humans de la plantilla de l’Ajuntament d’Abrera de l’exercici 2008” per un import de 3870 €,. segons l’alcaldesa son programes diferents

Nosaltres no ho veiem clar…. No ens han donat massa dades oi???

Valoreu vosaltres mateixos.

4. Tinença de gos perillos

Punt especial de l’ordre del dia.
Un gos catalogat com a perillos, sense lligar i sense morrio, ataca un altre gos ( aquest de companyia)
Nosaltres pensem que els detalls particulars que afecten als veins d’Abrera han de guardar un minim de privacitat i per tant no donare mes detalls

Ara be el kit de la qüestio
L’ajuntament ha de fer pasar per ple l’expedient i la sanció
¿ i que va fer?
Aprovar l’expedient per decret d’alcaldia ¡¡ TOMA JA ¡¡
Per tant aquest expedient es va tramitar amb defectes , i quedava tot com si no hagues passat res
¡¡ INCREIBLE ¡¡
S’ha tingut que passar per el ple , a corre cuita, rectificant ect
CIU considera que es molt important la rectificacio de l’expedient ja que un defecte de forma no ha de fer oblidar que s’ha produit una infraccio de la llei que regula la tinença de gosos perillosos i amb una agresio pel mig, i per aixo vam votar a favor

Pero si que li vam recordar a l’alcaldesa que no tot s’aprova a cop de decret
Que les lleis estan per que les complim tots
TOTS
Administracio, regidors i alcaldes…



Continuara..............

dilluns, 7 d’abril del 2008

1. Aprovacio de les actes de les sesions anteriors

En una sesio normal, un cop comprovada la transcripcio de la sessio, aquest punt de l’ordre del dia passaria sense pena ni gloria pel plenari

Pero clar… quan un xerra, xerra i xerra, intentant justificant el que no es justificable, acava ficant el “peu” i aixo va passa el dia 25 de gener… que algu va xerrar molt i va dir coses mooooooooolt interessants¡¡¡¡

CIU li va reclamar a l’alcaldessa ( davant la manca d’informacio) que en un periode curt de temps redactes un resum dels plans de prevencio per a la poblacio, com a condicio per votar a favor de l’aprovacio. Ella es va comprometre dient que “Passaran la informació resumida als mitjans habituals de Comunicació amb els ciutadans i, també, a ells com a regidors.”

Dos mesos despres la feina esta sense fer.
La informacio no esta enviada ni al butlleti, ni en els fullets que ara treuen abans dels plens.

Mes paraules:
Tal i com li van preguntar els membres de la plataforma contra la subida abusiva de l’IBI en un moment del ple anterior l’alcaldessa va dir el que llegiu a continuacio

Pagina 24 de l’acta
“En definitiva (quiero ser conciso y no me quiero alargar tanto como usted), ¿piensa usted paralizar la subida del 28% de la contribución para este año? (09)
CONTESTACIÓ FETA PER L’ALCALDESSA: Efectivamente…..( …) Con lo cual la respuesta es afirmativa.”

Ara nomes queda saber quan es produira aquesta paralitzacio … per que l’acta ja esta firmada.

Un altre punt :
“l’alcaldessa respon: Nosotros no podemos poner impuestos a las empresas unilateralmente. Incluso, le diré más, existía un impuesto que se llamaba IAE, que cobraban los municipios, y que el Partido Popular cuando gobernó lo quitó.”

Mentira¡¡, encara es cobra, una part la paga el Estat ( si es tramita la sol.licitut) per a compensar i l’altra les empreses de facturacio superior a 1 millon d’euros… A Abrera hi ha unes quantes.

Una altra perla:

· “L’alcaldessa li respon En esta ocasión, este primer año, se ha optado por la escuela pública. Pero reflexionaremos y estudiaremos si es posible hacerlo con otro tipo es escuelas, como sean las concertadas. “

Aixi que li demanem a partir d’ara que se subvencioni a TOTS els nens empadronats a Abrera, vagin a la escola que vagin o al curs, per que dels nens de batxiller, ensenyaments concertats, especials ect es va oblidar l’any anterior i aixo que li vam dir en el ple d’aprovació

· “FORMULACIÓ FETA PER UNA VEÏNA: ¿Quién no nos asegura que después de haber asumido que el incremento del IBI va a ser de un 28%, el año que viene no se va a revisar el catastro? (32)

CONTESTACIÓ FETA PER L’ALCALDESSA: Se lo aseguro yo”

Consta en acta i vetllarem per que sigui aixi.

I amb aquesta acabo aquest primer punt

“l’alcaldessa: Es una opinión. (…). Es así como lo hemos decidido. Con esta subida, con este reajuste de la capacidad impositiva del Ayuntamiento creo que tenemos mucha guerra por dar. Creo que vamos a mejorar a nivel de servicios. Continuaremos dando servicios de calidad y los aumentaremos. Por un aumento de 20, 30, 40 € que cada una de las familias tenga que pagar de más, obtendrá una gran calidad de servicios,”

Doncs si ens puja mes de l’import que consta en acta anirem a reclamar i a demanar la devolucio de la diferencia ¡¡

divendres, 4 d’abril del 2008

I PER FI VA ARRIBAR EL PLE

Doncs sí¡¡
Ahir es va cel.lebrar el ple ordinari, carregadet de temes.... molts
També havia moltes mocions i moltes preguntes escrites i orals,
mes les atrasades de l'anterior.

Total les 2 del matí. No em queixo, era la feina que tocava fer

Tocava fer-la amb ganes, amb consens i dialeg, aixi ho va treballar
la oposició, tots

El PSC va fer un mal us de la majoria absoluta i alguns membres del
consistori nomes buscaven l'enfrontament i van caure en el propi
descredit. Es va demostrar, tal i com li vaig dir a un membre de
l'equip de govern el dimecres en la comisio informativa:

el temps posa a cada un al seu lloc

Si us sembla per no barrejar, anire penjant els temes i els comentaris
del ple un a un, per que si heu d'esperar dos mesos a que es publiqui
l'acta....ho llegireu caducat gaire bé
Penjar-ho d'un en un en aquest blog, sera mes lent, pero prometo no
trigar 2 mesos.

Pero sí que volia parlar en general avui, l'alcaldessa ens va demanar
rapidesa en les intervencions al començament, i vam pensar que
parlava per tots Doncs no¡¡¡ Que inocents¡¡¡ aquest avis nomes era per
als regidors de l'oposicio.

L'alcaldessa en el passat ple, li recrimina a una veina que digui "caca" i
ahir va consentir que ataquesin personalment dos regidors de l'oposicio,
quan els hi van replicar si que es va queixar, que no s'ofenguin els seus
que aixo no els hi entra en el sou.

Increible¡¡¡ s'han perdut les formes i l'educacio.
Es una pena per que mirin:
Ser regidor es un càrrec eventual, i quan el deixem o no ens votin
seguirem sent veins ¿ o es que canviarem de poble ?
Doncs aleshores no se l'estimen el seu poble... i si no es canvien
¿ amb qui es parlaran ?

Vam tenir una sessio amb moltes tallades als parlaments dels regidors
de la oposicio.
Amb negatives a que parlessim
Amb negatives a contestar preguntes

Ja anirem parlant.... us recomano que no us ho perdeu,
suposo que altres blogs tambe hi parlaran, aixi que podreu
fer la comparacio ... penso que sera interessant

Bona nit......