dissabte, 2 de febrer del 2008

Pujada desmesurada de l’IBI

El passat divendres dia 25 va ser un dia intens...


Com a conseqüència de la pujada desmesurada de l’IBI hi havia convocada una manifestació a les 5 de la tarda.


La manifestació va estar convocada per una plataforma creada expressament i exclusivament contra aquesta pujada, promoguda per ciutadans i amb el suport posterior de tots els partits de l’oposició.


La sol·licitud per fer la manifestació va estar entregada el 8 de gener, l’Ajuntament va respondre amb una carta demanant que s’entreguessin una sèrie de dades ( itinerari, durada, etc.) que van ser entregades en mà al regidor de Protecció Civil, Sr. Solà, el passat dia 17.


El mateix dia 25, a les 2 de la tarda, l’equip de govern (i com a responsable directe el regidor Sr. Solà ) va intentar coaccionar als membres de la plataforma per provocar la desconvocatòria de la manifestació. Deien que la manifestació “no estava autoritzada”.


No ho van aconseguir, ni tampoc hi va haver desànim quan va aparèixer el furgó dels mossos (que va quedar aparcat, perquè era totalment innecessari).


La manifestació va ser un èxit de convocatòria.
La manifestació va ser un èxit de civisme.


Vull recordar al regidor de Protecció Civil des d’aquí, que van ser els manifestants els que van desconvocar la concentració davant la notícia que hi havia un nen perdut. Tota la policia que hi havia a Abrera estava vigilant unes persones, que lliurement i constitucionalment es manifestaven de forma pacífica, i no podien anar a buscar el nen... Quina lliçó de civisme i convivència els van donar, Sr. Solà i Sra. alcaldessa!!


Acabada la concentració a les 20.00 h va tenir lloc el ple... Portes tancades de l’Ajuntament fins les 19.50 h i, al pujar, la sala ja estava plena “de ciutadans que havien vingut a donar el seu suport a la Sra. alcaldessa” i que havien entrat qui sap per on!!


Tot i aquestes pressions, els ciutadans van tornar a fer gala de civisme i educació, van esperar drets el torn de paraules (recordem que hi havia persones grans dretes i vam veure d’altres de ben plantats que no van cedir la seva cadira, com es el cas del president del PSC, Sr. Antonio Soler, o d’exregidors de governs anteriors), ciutadans lliures que havien entrat qui sap per on!!


Una sala plena ... a vessar, on la Sra. alcaldessa, que desconfia tant dels seus veïns, va fer despenjar els extintors incomplint així totes les normes de prevenció, però assegurant “la seva integritat física”.


No va contestar les preguntes de seus veïns:


És necessària la pujada?
No tindrem un forat negre?
Per què no es fa de forma gradual?


Un misteri...


Esperem que rectifiqui Sra. alcaldessa.
Esperem que les respongui.
La veritat sempre surt a la llum