dilluns, 11 d’abril del 2011

El Govern garanteix que cap ciutadà no es veurà privat de cap prestació sanitària

En 1 minut:
El dèficit crònic que arrossega des de fa anys els sistema sanitari català i que s’ha vist especialment accentuat durant els darrers cinc anys, obliga al Govern de la Generalitat a prendre mesures per tal de garantir-ne la viabilitat i la qualitat en el futur.
El fet que durant els darrers anys no s’hagi actuat ni en la reducció del dèficit ni en la reforma del sistema sanitari ha provocat que s’hagin d’aplicar de forma dràstica en un any aquelles mesures que s’haguessin hagut d’aplicar de forma gradual durant cinc anys.
La reducció d’un 10% del pressupost en sanitat es durà a terme seguint sempre el criteri mèdic a l’hora de prioritzar actuacions, racionalitzar serveis o reorganitzar estructures i amb la màxima garantia que mai cap ciutadà no quedarà desatès.
A les llistes d’espera es donarà prioritat a aquelles intervencions que siguin més urgents per davant d’aquelles que puguin esperar una mica més.
Convé remarcar que aquesta reducció del pressupost no recau únicament sobre l’atenció a les persones, sinó que es reparteix entre tots els factors de la sanitat pública com és el cas de la reducció de la burocràcia  administrativa o la optimització dels serveis de la indústria auxiliar de la sanitat (bugaderia, neteja, seguretat...).
Està previst que les mesures d’ajust de la despesa sanitària es mantinguin el 2011 i el 2012 fins que les finances permetin tornar als nivells pressupostaris que hi havia fins ara.
Conscient de la situació de crisi que estem vivint i de les dificultats econòmiques que travessen molts ciutadans de Catalunya, el Govern ja ha anunciat que no utilitzarà la fórmula del copagament en la sanitat ja que aquesta afectaria als sectors més vulnerables de la nostra societat (aturats, pensionistes...).
El sistema sanitari de Catalunya és un dels millors del planeta i aquest Govern treballa perquè les generacions futures puguin seguir tenint un servei sanitari públic de qualitat.