dilluns, 11 d’abril del 2011

El Govern de la Generalitat es planta davant de les exigències de Madrid i no reduirà el pressupost més enllà del 10% anunciat

En 1 minut:
L’exigència del Govern espanyol cap al Govern de la Generalitat de reduir el seu pressupost un 20% és inacceptable. El Govern d’Artur Mas no ajustarà la seva despesa més enllà del 10% que ja es va anunciar fa mesos.
El Govern de CiU té un compromís total amb les polítiques socials. Els ajustos pressupostaris no es fan per qüestions ideològiques, sinó que es fan perquè són absolutament necessaris per preservar el nostre estat del benestar i garantir-lo per a les generacions futures.
Aquest Govern no maquillarà mai les dades econòmiques. Incrementar la credibilitat i la confiança davant dels ciutadans i dels mercats és una de les prioritats del Govern i una eina imprescindible per sortir de la crisi.

Si el Govern de l’Estat vol que Catalunya compleixi l’objectiu d’un 1,3% de dèficit, que comenci per pagar a Catalunya els 1.450 milions d’euros que ens deuen del fons de competitivitat.
Si Catalunya no tingués un dèficit fiscal 20.000 milions d’euros anuals, podria complir sense problemes l’objectiu de dèficit públic que fixa l’Estat espanyol.
Després de molts anys sense fer els deures en política econòmica i gastant per damunt de les seves possibilitats, ara el Govern espanyol ens vol fer pagar als catalans per la seva irresponsabilitat. Per aquí no hi passarem.
El PSC ha tornat a quedar en evidència i davant de la possibilitat de donar suport als ciutadans i al Govern de Catalunya com han fet la majoria de forces polítiques catalanes, ha optat novament per posicionar-se al costat del PSOE i dels interessos del Govern espanyol.
Catalunya és un país fort que històricament s’ha caracteritzat per saber fer front a les adversitats.
Tenim bons actius i molta capacitat de treball que, malgrat els temps difícils que vivim actualment, ens permetran sortir més forts d’aquesta crisi.