divendres, 24 de setembre del 2010

Picabaralles internes PSC-PSOE que ens fan mal

Indústria rebutja el català

http://politica.e-noticies.cat/industria-rebutja-el-catala-44884.htmlhttp://politica.e-noticies.cat/industria-rebutja-el-catala-44884.html

Retorna una reclamació adreçada a la Inspecció de Telecomunicacions de Girona perquè no era en castellà





El ministeri d'Indústria ha rebutjat un escrit de l'Ajuntament de Fontcoberta adreçat a la Inspecció de Telecomunicacions de Girona perquè no era en castellà, segons informa El Punt. L'alcalde d'ERC, Joan Estarriola, ha lamentat que "ens fan sentir com a estrangers a casa nostra”. 

El text denunciava l'estat en què es troba la xarxa de telèfons del municipi des del temporal del mes de març. Com que les reiterades peticions que s'havien fet a la companyia Telefónica perquè ho arreglés no havien donat el seu fruit, es demanava al ministeri que hi intervingués. 

Amb data de 14 de setembre, la divisió d'atenció a l'usuari de les telecomunicacions del Ministeri d'Indústria va contestar al consistori que els tornaven la carta perquè hi faltava la traducció de l'escrit, emparant-se amb una llei del règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú segons la qual “la llengua dels procediments tramesos per l'administració general de l'Estat serà el castellà”. 

Tot i això, l'alcalde ja ha deixat clar que "ni parlar-ne, d'escriure'ls en castellà. Ens vam adreçar a ells de manera correcta, tot i que estàvem farts que Telefónica durant mesos no ens fes cas i, com que ho enviàvem a Girona i hi tenim tot el dret, ho vam fer en català”.