dissabte, 18 de setembre del 2010

Catalunya perd confiança internacional

http://economia.e-noticies.cat/catalunya-perd-confianca-internacional-44697.html
L'agència Fitch rebaixa la qualificació del deute de la Generalitat



L'agència de qualificació creditícia Fitch Ratings ha rebaixat la qualificació del deute a llarg termini de la Generalitat a A des de A +. Segons Fitch, "la rebaixa a A és fruit principalment d'un descens molt pronunciat de l'execució del pressupost del 2009, malgrat els avançaments d'impostos a totes les comunitats autònomes espanyoles pel Govern central".

Fitch també alerta de "l'alt nivell d'endeutament" de la Generalitat i de les seves empreses del sector públic, i adverteix que la perspectiva negativa és resultat en part de la previsió que l'administració catalana no pugui mantenir els seus nivells de deute per sota del que ha estipulat el Govern espanyol.

L'agència reconeix que Catalunya va anunciar mesures per contenir el creixement de les despeses de funcionament i la reestructuració del seu sector públic, però adverteix que "aquestes mesures podrien ser políticament difícils d'aplicar".

Segons Fitch, el nivell de deute de la Generalitat podria arribar als 39.000 milions el 2012, mentre que els ingressos fiscals seguiran baixos a causa de la crisi econòmica que suporten tant Catalunya com la resta d'Espanya.

La rebaixa de Fitch està en la línia d'altres retallades d'agències de ràting al deute de la Generalitat, una administració que aquest any encara té pendent la col·locació de 3.000 milions de deute als mercats.