divendres, 7 de maig del 2010

Puig demana a Montilla que es reuneixi amb Zapatero perquè l'important és saber que farà el PSOE i no el PP

Exigeix un canvi de lideratge en PP i PSOE després que la reunió d’ahir entre Zapatero i Rajoy demostrés que “no estan a l’alçada de les circumstàncies”


“Voldríem veure ben aviat una reunió entre el President Montilla y Rodríguez Zapatero per aconseguir que el PSOE estigui d’acord amb allò que el PSC ha votat en el Parlament de Catalunya”. D’aquesta manera el secretari general adjunt de Convergència i diputa de CiU Felip Puig ha valorat la reunió que avui ha tingut el President de la Generalitat de Catalunya, José Montilla i el cap de l’oposició a Espanya, Mariano Rajoy.


Després de la xerrada col·loqui que el dirigent nacionalista ha dut a terme aquest matí a la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona, ha demanat que el President Montilla “no s’equivoqui ni en l’itinerari, ni en el contingut ni en l’interlocutor”. Per ell, l’itinerari s’hauria d’escursar i a més de presentar al Senat la proposta conjunta dels partits catalans, aquest tema s’hauria de tramitar “directament al Congrés dels diputats” que és el que decidirà finalment.

Pel que fa al contingut, Puig creu que la petició no s’ha de subscriure únicament a demanar “la reprovació i la renovació del Tribunal Constitucional” sinó que cal “modificar la llei” de l’alt tribunal per tal que aquest “no pugui sentenciar sobre una llei que ha estat refrendada pel poble de Catalunya”.

I finalment, el número dos de Convergència creu que qui té la clau de volta és el PSOE i és per això que ha demanat al President Montilla que es reuneixi ben aviat amb el President del Govern espanyol. “El que farà el PP, ja ho sabem. L’important és saber el que farà el PSOE”. Els socialistes i els partits catalans tenen majoria al Congrés dels diputats per poder reprovar l’actual Constitucional i canviar-ne la llei.

En definitiva, Puig creu que la reunió d’avui del mandatari català, és una reunió que sols interessa al partit socialista per, de nou, “introduir l’eix esquerra-dreta i mostrar al PP com el dolent de la pel·lícula”. “Hi ha una mica de teatre per fer veure que el llop és el PP i els socialistes són la caputxeta” ha reblat Puig mentre recordava que els recursos contra l’Estatut no són sols dels populars sinó també del Defensor del Pueblo i de Comunitats Autònomes governades pel PSOE.

D’altra banda, i en una entrevista a COM ràdio, Felip Puig s’ha mostrat “decebut” pels resultats de la reunió que ahir van mantenir el líder dels socialistes i el dels populars. “Ni Rodríguez Zapatero ni Rajoy han estat a l’alçada de les circumstàncies”. És per això que ha demanat “una renovació dels lideratges” en les dues formacions polítiques perquè no han demostrat “ser valents i coratjosos” i han deixat de banda “la generositat i seriositat” que requereix la política per superar l’actual crisi econòmica. “Han perdut una oportunitat de demostrar la grandesa de la política”.

En canvi de la reunió si que ha sortit un acord “preocupant” sobre la llei de caixes. “La meva impressió és que hem de patir per la possibilitat d’una LOAPA financera”. Per ell és curiós que PSOE i PP no es posin d’acord per impulsar mesures valentes per lluitar contra la crisi, per reformar el mercat de treball i el sistema de prestacions i jubilacions i en canvi si que es posen d’acord en un tema que afecta a Catalunya. Aquesta reunió evidencia l’avís “d’involució autonòmica” que Puig vaticina.