dimecres, 12 de maig del 2010

El Conseller Castells compareix per parlar de l’actuació durant les nevades amb un retard “injustificat” de 5 setmanes

Fernàndez Teixidó recorda al Conseller que CiU va presentar al Parlament una sol·licitud de compareixença el 15 de desembre per parlar d’energia i li prega que no l’endarrereixi més perquè afecta temes tractats avui

El diputat de CiU al Parlament de Catalunya, Antoni Fernàndez Teixidó, ha estat l’encarregat de defensar avui el posicionament del seu grup parlamentari durant la compareixença del Conseller d’Economia i Finances, Antoni Castells, sobre les afectacions a la xarxa elèctrica causades per la nevada del 8 de març de 2010 i el restabliment del servei.

 
Teixidó ha destacat que “un cop escoltats els arguments del Conseller no hem trobat cap element en les seves explicacions que justifiqui un retard de més de 5 setmanes en comparèixer al Parlament a donar les explicacions pertinents”.

 
Davant d’aquest retard “injustificat”, el diputat de CiU ha recordat al Conseller Castells que els nacionalistes van presentar el dia 15 de desembre de 2009, una sol·licitud de compareixença per tal de debatre amb el Conseller sobre energia, i ha reclamat a Castells, que “no l’endarrereixi més, perquè alguns dels temes que s’hi haurien de debatre afecten directament a temes tractats avui”.

Antoni Fernàndez Teixidó ha afirmat sentir-se “commogut” per la perfecció de l’actuació del Govern descrita pel Conseller Castells i ha lamentat que en la intervenció del Conseller “no hem detectat ni un sol error per part del Govern. Ni un punt d’autocrítica”. En aquest sentit, Fernàndez Teixidó ha denunciat, que “mentre el Conseller Castells ha afirmat que el Govern va ser-hi present des del primer moment en les zones afectades per l’apagada, ens consta que molts alcaldes van reclamar aquesta presència sense fortuna en els primers dies després de la nevada”.

Teixidó ha denunciat també, que “el Conseller Castells parla de servei plenament restablert, però la veritat és que existeixen encara un conjunt d’avaries latents en la línia elèctrica, ja que fa només una setmana es van produir noves apagades a Sant Cristina d’Aro i a d’altres municipis de la zona arrel de les ventades i pluges caigudes”. Segons el diputat de CiU, “s’han d’establir punts a precari a la xarxa, punts de feblesa”.

Antoni Fernàndez Teixidó ha lamentat que avui, per part del Conseller, “esperàvem una descripció acurada de l’estat actual i real de la xarxa elèctrica per poder establir si estem sotmesos a un grau d’avaria latent”, però lluny d’això, el Conseller Antoni Castells ha defensat una inversió important de les companyies elèctriques en els darrers anys, quan “la veritat és que des que tenim aprovada la Llei de garanties del subministrament elèctric de finals de 2008, s’ha produït un decreixement de les inversions per part de les companyies elèctriques”, i no ho diu només CiU, sinó que tal com ha apuntat Fernàndez Teixidó, “són les pròpies companyies les que responsabilitzen al Govern de l’Estat de que no hi hagi cabdal suficient per a noves inversions”.