dilluns, 19 d’abril del 2010

CiU exigeix a la Consellera Capdevila una rectificació en seu parlamentària

Cleries envia a la Consellera i al President del Parlament les iniciatives que el grup parlamentari de Convergència i Unió ha presentat al Congrés en relació a la retallada del fons estatal d’immigració


En el transcurs del Ple celebrat ahir al Parlament, Josep Lluís Cleries va preguntar a la Consellera d’Acció Social i Ciutadania sobre el capteniment del govern català davant “la retallada, per part del Govern de l’Estat, del Fons de suport a l’acollida i a la integració de la immigració, que passa de 200 milions d’euros l’any 2009 a 70 milions d’euros per aquest any”.

En la seva resposta, la Consellera Capdevila va afirmar que el grup parlamentari de Convergència i Unió no ha presentat cap iniciativa al Congrés en relació a aquesta retallada, una afirmació que Cleries va desmentir immediatament. Tal com va recordar el diputat nacionalista “el Grup Parlamentari Català CiU va presentar el mes de març de 2010, una Proposició no de Llei sobre mesures per enfortir la capacitat d’actuació dels ajuntaments en matèria de política migratòria, que en el seu punt 3 establia augmentar els recursos del Fons fins assolir les mateixes dotacions pressupostàries previstes per 2009, xifrades en 200 milions d’euros”.

A més, “CiU va presentar el dia 9 d’abril una sol·licitud de compareixença de la Secretaria d’Estat d’Immigració i Emigració davant la Comissió de Treball i Immigració, per informar sobre la reducció d’aquest Fons”. Cleries va recordar també que ja l’octubre de 2009, CiU va presentar una esmena als pressupostos de l’Estat, “amb la finalitat de mantenir la dotació pel Fons prevista en els pressupostos per l’any 2009, amb un increment del 10%”.

Davant la “gravetat” de les afirmacions fetes per la Consellera Capdevila, Josep Lluís Cleries considera, que “cal exigir una rectificació en seu parlamentària, ja que va ser a la Cambra catalana on la Consellera va faltar a la veritat”.

En aquest sentit, Josep Lluís Cleries ha fet arribar una carta a la Consellera d’Acció Social i Ciutadania adjuntant-li cadascuna de les iniciatives que el grup parlamentari de Convergència i Unió ha presentat al Congrés en relació a la retallada del fons. El diputat nacionalista afirma que “com podrà comprovar la seva afirmació respecte a la nostra actuació falta a la veritat i entenem que mereix una rectificació seva en seu parlamentària”.

En la mateixa carta, Cleries comunica a la Consellera Capdevila, que “donem trasllat d’aquesta informació al President del Parlament amb la petició explícita d’aquesta rectificació”.