dimecres, 7 d’abril del 2010

CiU denuncia que el Tripartit destina 223.860 euros a una campanya publicitària sobre la llei de la dependència quan molts beneficiaris no estan cobrant els ajuts

Josep Lluís Cleries afirma que el Govern “es veu obligat a tapar amb publicitat el seu fracàs a l’hora de desplegar la llei de la dependència”


Josep Lluís Cleries, diputat de CiU al Parlament, ha denunciat avui que el Tripartit ha tret a concurs la licitació d’un contracte de serveis per tal d’impulsar una campanya publicitària sobre la Llei de la Dependència. Cleries ha lamentat, que “mentre el Govern destina 223.860,40 euros a aquesta campanya, moltes persones esperen i desesperen sense rebre els ajuts que els corresponen segons l’esmentada llei”.

Segons Cleries, “no hi ha diners per pagar els ajuts, però s’inverteix en publicitat, que només té un sentit: tapar el fracàs del Tripartit a l’hora de desplegar la llei”. Cleries ha recordat que “per dos cops hem ofert al Tripartit de tancar un acord global per a tirar endavant el correcte desplegament de la Llei de la Dependència, però el Tripartit l’ha rebutjat reiteradament i, enlloc d’això, prefereixen llençar una campanya publicitària per convèncer a les persones afectades de les excel·lències d’una llei que no està responent a les seves expectatives”. Segons Cleries, “és un contrasentit”.

El diputat nacionalista ha denunciat també que en el brífing de campanya, el Tripartit afirma que partíem del no res i en aquest temps s’ha donat servei a 100.000 persones. Cleries s’ha mostrat contundent en afirma que “això no és cert” i ha recordat que “des de 1985 existia la llei de serveis socials, el servei de residències per a gent gran i persones amb discapacitat, el programa viure en família, etc.”. Segons ha destacat el diputat de CiU, “la Llei de Serveis Socials serviria per a donar una millora cobertura a les persones més vulnerables i a les famílies implantant un sistema propi de Promoció de l’Autonomia Personal”.

Davant tot això, Cleries ha suggerit que l’eslògan de la campanya que vol impulsar el Tripartit podria ser “l’únic dret reconegut a Catalunya per la Llei de Dependència és el dret a esperar i a desesperar per la mala gestió del Govern”.

Josep Lluís Cleries ha reclamat al Govern que “no impulsi aquesta campanya i inverteixi la quantitat que hi pensa destinar en les persones”, és a dir, “que les destinin a les persones i no a l’autobombo”.

Parlament de Catalunya, 6 d’abril de 2010