dissabte, 4 de juliol del 2009

El nou pla d’austeritat del Govern és només un titular que no té cap credibilitat

CiU posa de manifest que el pla per reduir la despesa que va anunciar el tripartit no té cap mena de credibilitat, és pur maquillatge, és enganyós i només està fet per generar uns quants titulars als mitjans de comunicació.

􀀵 De fet, cal recordar que aquest és el tercer anunci de pla d’austeritat que fa el Govern. El juliol de 2008, Montilla ja en va anunciar un, posteriorment, el març de 2009, se’n va anunciar un altre, i arriba aquest tercer, fet que demostra que els dos anteriors han estat pura façana, el mateix destí que li espera aquest nou pla. Els pressupostos que fa el tripartit no són creïbles perquè després no s’acaben complint, i amb els plans d’estalvi passa el mateix.

􀀵 La prova més irrefutable que el Govern no aplica mesures reals d’austeritat és la xifra definitiva de dèficit de la Generalitat de l’any 2008. Si els pressupostos preveien un dèficit de 469,5 milions, el dèficit real ha estat deu vegades superior, 4.862 M€. Una part d’aquest dèficit es deu a la reducció d’impostos, però una altra part, uns 1.300 M€, es deu a la disbauxa de despesa del tripartit. I per al 2009, anem pel mateix camí que el 2008.

􀀵 CiU denuncia que el Govern presenta un pla d’estalvi en el qual no es preveu disminuir ni un sol cèntim en alts càrrecs, personal eventual i de confiança. I no només això, sinó que a més a més, el mateix dia que s’anuncia el pla, al DOGC hi apareixen nous nomenaments d’alts càrrecs.

􀀵 Cal recordar que els alts càrrecs han passat de 149 l’any 2003 a 242 aquest 2009. De la mateixa manera, el personal eventual ha crescut de 227 persones durant l’últim govern de CiU a 323 a l’actualitat.

􀀵 En aquest sentit, cal denunciar que el pla d’austeritat no afecta tampoc al forat negre que són les empreses públiques, que s’emporten el 30% del Pressupost de la Generalitat i que en els darrers cinc anys han augmentat la plantilla en 10.000 noves persones, en les quals no hi ha ni metges, mestres ni mossos.

􀀵 A nivell global, cal tornar a denunciar que el personal de la Generalitat i del seu sector públic empresarial ha passat de 140.000 persones l’any 2003 a 219.000 persones l’any 2009. És a dir, 79.000 persones més, de les quals només 39.000 són metges, mossos i mestres.

􀀵 Entre l’any 2008 i el 2009, la partida de despesa de personal ha crescut un 11,4%. De fet, la despesa de personal de la Generalitat ha passat de tenir un pes en el pressupost total consolidat del 22,4% el 2006 al 25,6% l’any 2009. Això vol dir que de cada 100 € que gastarà el sector públic de la Generalitat, més de 25 € aniran a pagar sous.

􀀵 CiU posa de manifest que en pla d’estalvi tampoc no es fa cap menció per reduir les
indemnitzacions, les dietes, el blindatge de contractes, les despeses en publicitat, etc.

􀀵 De la mateixa manera, tampoc no es fa cap esment a una reducció dels informes encarregats a empreses externes, un concepte pel qual durant l’any 2007 el tripartit es va gastar 31 milions d’euros, amb nombrosos exemples d’informes inútils, informes copiats, informes encarregats a persones properes al tripartit, etc.

􀀵 Sobre aquesta qüestió, cal recordar que fa un any, el President de la Generalitat es va comprometre a fer una auditoria sobre els informes externs de menys de 12.000 euros després de la disbauxa que havia detectat CiU. Un any després, encara no en sabem res.

􀀵 CiU també critica que l’acord de Govern anunciat per Castells dimarts encara no s’ha publicatal DOGC i ja se n’han fet com a mínim tres esborranys.

􀀵 CiU, en el ple del Parlament de la setmana vinent, defensarà una moció amb mesures reals per impulsar l’austeritat del Govern, per tal que aquesta no es quedi només en paraules com ha passat fins ara. La moció, entre d’altres aspectes, estableix una reducció dels alts càrrecs fins a un màxim de 200 persones i una reducció d’un 20% del personal eventual existent.