dimecres, 1 de juliol del 2009

Convergència Solidària

El perquè de la campanya Convergència Solidària

Conscients del context de crisi econòmica en què estem immersos, des de Convergència estem treballant per a aportar solucions que ens ajudin a sortir d’aquesta situació i, també, per a introduir canvis estructurals que puguin prevenir-ne de futures. Com sabeu, estem explicant arreu del territori la diagnosi de la situació, segons el nostre parer, i quines són les respostes que nosaltres podem donar per afrontar-la amb les màximes garanties possibles.
Sigui com sigui, la crisi no afecta tothom per igual. Per conèixer de primera mà la magnitud de la crisi i el seu cost social, el passat mes de novembre Convergència va constituir la Taula Social davant la Crisi, amb la voluntat d’establir un diàleg amb les entitats que es dediquen al suport a les persones en risc d’exclusió social. Aquestes ens adverteixen de l’augment significatiu de demandes d’aliments i altres productes de primera necessitat. Hi ha sectors i persones molt més vulnerables, més indefensos, que pateixen d’una manera especialment intensa. Les associacions del nostre país que tenen per objectiu l’eradicació de la pobresa a casa nostra estan desbordades.

Estic convençut que des de Convergència podem mobilitzar-nos i, en la mesura del possible, col·laborar-hi com una mostra més del nostre compromís amb el progrés social del país i amb cadascuna de les persones que el conformen. Per aquest motiu, em prenc la llibertat de demanar la teva implicació en la campanya “Convergència solidària”, amb l’objectiu de recollir aliments bàsics i roba per destinar a les persones més necessitades, que es durà a terme al llarg del mes de juliol.

Superar la crisi és cosa de tots. Ajudar les persones més necessitades també. Com ja vaig dir el passat 16 de març en la meva conferència al Palau de Congressos, si sumem, podem. Si Catalunya suma, pot. Ara hem de sumar per donar un cop de ma als més desvalguts.

Artur Mas
Secretari general de CDC