diumenge, 17 de maig del 2009

Punt 2 Plec de claúsules de l'Escola Bressol

En aquest punt de l'ordre del dia s'aprovaven el plec de claúsules que regirant el proper contracte de servei de l'Escola Bressol d'Abrera.

Es presentava un plec elaborat per Diputació, sobre l'actual funcionament

Per al nostre grup s'han utilitzat criteris exclusivament econòmics per a fer l'estudi d'un contracte que es preveu duri fins al 2019 amb les pròrrogues.

Com ja sabeu l'any passat vam tenir una vaga a l'Escola Bressol, el motiu era que mancava professorat i els salaris de les educadores i auxiliars, algun membre de l'ajuntament es va comprometre a sol.lucionar-ho i despres de molt de temps no es van complir les promeses. Hores d'ara segueixen estan pendent aquests temes.

L’any passat davant una vaga de l’escola bressol, la regidora apel•lava a fer les millores en el proper plec de condicions i aquest any tenim davant un plec de clàusules estandards fetes per diputació on no es preveu ni la contractació del personal que porta anys fent el servei, i com vostès van dir fa un any.

Aquest és el segon gran problema, a banda de no complir les promeses, ara en el plec no es garanteix la continuitat de les persones que hi estan treballant, i com els criteris són purament econòmics es redueix personal a l'hora de menjador.

El nostre grup defensa o la subrogació ( contractació dels treballadors per part de l'ajuntament) o que l'ajuntament assumeixi directament tota la gestió de la Escola Bressol.

L'equip de govern no accepten la subrogació, com ja es va dir molt clarament a la comissió informativa, i tampoc accepten assumir la gestió global del servei, la veritat es que fins aquí podríem entendre que es una elecció política ( la seva, no la nostra) , però el que ja no entenem de cap manera, es que no hi hagi un compromís per a la recol•lecció de la gent que fins ara hi ha treballat. I No ens conformen amb que voluntàriament es puguin apuntar als serveis de promoció econòmica,cosa que es diu en el plec de claúsules
¡ quin sarcasme ! , que no tenim tots els veïns del poble i d’altres pobles del voltant dret a apuntar-nos?
En aquest cas les treballadores es queden sense els sous que vostès havien promès altres anys, per que no s’han complert les pujades i es queden sense feina ... i si volen que s’apuntin a les llistes de promoció¡¡

L'Alcaldessa es va comprometre verbalment a garantir que " la majoria dels treballadors de l'escola bressol treballessin amb l'empresa que assumira la gestió"
Tan de bo ho aconsegueixi pero a veure com s'ho fa, per que on tocava posar-ho que era al plec de clausules i per escrit no posa res.

CIU vam votar en contra d'aquest punt , incloure per escrit aquests compromisos hagues estat prou com per que votessim a favor, però no ho van fer.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Convergencia en favor de lo público? Ver para creer.

Monica ha dit...

En aquest cas sí, ja s'han comés massa errades amb l'Escola Bressol

Anònim ha dit...

En aquest cas?

Monica ha dit...

En aquest cas, i en algun altre també.