dissabte, 9 d’octubre del 2010

La Generalitat, amb l'aigua al coll


La Generalitat emetrà entre 1.000 i 2.000 milions d'euros en forma de bons de 1.000 euros cadascun a canvi d'un d'interès, un 4,75% a un any, segons informa La Vanguardia. L'emissió revela els problemes de tresoreria del Govern català-amb el pagament ajornat a hospitals concertats-i la dificultat de posar deute públic no els mercats.
El juliol passat, un grup de bancs liderats per La Caixa i el BBVA ja van concedir un crèdit de 1.000 milions d'euros a la Generalitat. El Banc Santander no va voler participar el que va provocar les crítiques del conseller Castells.
El president de CiU, Artur Mas, ja va alertar el passat dia 2 que “l’actual govern de la Generalitat, i això cal denunciar-ho públicament, està practicant una política de terra cremada des del punt de vista de les finances públiques”. “En aquest moment ens consta que a dos mesos de les eleccions i a pocs dies de dissoldre el Parlament, s’estan creant obligacions de futur que comporten despesa, que moltes d’elles seran inassumibles”, va afegir.
En la seva intervenció a la trobada d’economia de S’Agaró (Baix Empordà), també va assegurar que “el que no és normal és que un govern amb la situació financera tan precària com la Generalitat s’estigui comprometent de cara al futur amb despesa recurrent amb diners que no hi son, amb coses que només generen deutes que no es poden assumir, hipotecant la capacitat d’acció de qualsevol futur govern de Catalunya”.