dimarts, 18 de novembre del 2008

Notícia del Parlament

CiU denuncia la hipocresia del PSC que reclama més diners per a la Llei de Dependència al Parlament i després vota el contrari a Madrid en els Pressupostos Generals de l’Estat



Cleries creu que l’acord aconseguit avui el Parlament per demanar més recursos a l’Estat “no pot tapar de cap de les maneres la mala gestió del tripartit i, especialment, de la Conselleria d’Acció Social i Ciutadana”



El diputat de CiU al Parlament de Catalunya, Josep Lluís Cleries, ha denunciat avui la hipocresia del PSC que reclama més diners per a la Llei de Dependència i després els seus 25 diputats voten el contrari a Madrid en els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) per a 2009. Així ho manifestat després d’anunciar que CiU se suma a l’acord –en base a una moció del PP- perquè el Parlament insti l’Estat a dotar de més recursos la Llei de Dependència. “Donarem suport a la part que demana més recursos per a Catalunya, però també volem fer veure que el PP, que va votar a favor de la Llei de Dependència, amb això ja es veu que no és una llei d’esquerres, està facilitant la hipocresia del partit socialista perquè mentre demana més recursos aquí a Catalunya, a Madrid no els dóna”, ha argumentat. En aquest sentit, Cleries ha criticat que “ara ens demanen que als Pressupostos Generals de l’Estat hi ha d’haver més partides per a la Llei de Dependència i, en canvi, els 25 diputats del PSC voten el contrari a Madrid”.



“Per tant avui assistim a un acte més d’hipocresia del PSC que se suma a aquesta situació de dir que aquesta és una Llei de drets quan és una llei que és un gran frau social perquè aquests drets no s’estan realitzant”, ha lamentat.



El diputat de CiU ha detallat també que “el que constatem és que hi ha milers de persones que s’ha dit que cobren els ajuts de la dependència i no és veritat i això no és culpa de Madrid sinó que és culpa de la Generalitat que està gestionant malament aquesta llei i la seva aplicació a Catalunya”. “I això el tripartit també ho vol tapar amb aquest acord del Parlament”, ha criticat.



Josep Lluís Cleries ha assegurat que “CiU no es cansarà de denunciar que hi ha una situació d’indefensió dels ciutadans i aquest acord del Parlament no pot tapar de cap manera la mala gestió del tripartit i especialment de la conselleria d’Acció Social i Ciutadania” i ha afirmat que “és una vergonya que ens trobem en aquesta situació quan s’ha dit que aquesta era una llei de drets”.



El diputat de CiU ha exposat que “CiU continuarà demanant més recursos per a la Llei de Dependència” i ha recordat que “aquest va ser un dels motius pels quals no vam votar llei dependència a Madrid”. Per això ha afirmat que “continuarem sent coherents i exigirem més recursos per a Catalunya per a les persones amb dependència” però “també exigirem que el Govern de la Generalitat sigui capaç de gestionar bé aquests recursos i donar els serveis a les persones que ho necessiten”.



Cleries ha reclamat al PSC i al Tripartit que “rectifiquin” i que tinguin “capacitat d’autocrítica” perquè “no pot ser que quan la Llei de Dependència no funciona només mirin cap a Madrid; mirin cap a Madrid però també cal que mirin cap a Catalunya perquè tampoc estan fent bé les coses aquí”. Per aquest motiu, ha instat el PSC i els seus diputats de Madrid a què “en els PGE votin el que diu el Parlament de Catalunya”.



També ha reclamat al PSC i al Tripartit “més transparència i menys burocràcia en la gestió de la Llei a Catalunya”, ja que, en la seva opinió, “la Llei té una mal finançament però la gestió del Govern de la Generalitat és nefasta”. Cleries ha recordat que “si fos per CiU hi hauria una millor Llei de Dependència” ja que “CiU va elaborar a Madrid un text alternatiu a la Llei de Dependència que plantejava un millor finançament i sense trepitjar les competències de Catalunya”, ha remarcat.

Parlament, 13 de novembre de 2008