diumenge, 27 de novembre del 2011

El Govern presenta un nou paquet d’ajustos que permetran reduir el dèficit sense afectar els serveis bàsics


􏰁 Noves mesures per reduir el dèficit. En la roda de premsa posterior al Consell de Govern de dimarts passat, el President Mas va presentar les noves mesures que ha pres el Govern per reduir el dèficit de la Generalitat de Catalunya. Aquestes mesures van encaminades a complir, per a finals del 2012, els objectius de dèficit que marca la Unió Europea i que, per tant, Catalunya té la obligació de complir. El conjunt de mesures que ja s’han aplicat durant aquest any 2011 sumat a les noves mesures anunciades ahir, han de permetre que la Generalitat se situï en un nivell de dèficit que no superi l’1,3% del PIB.

􏰁 Catalunya fa els deures. Davant d’un escenari com el que s’ha viscut als països del sud d’Europa durant els darrers mesos, on hem vist com alguns Governs han estat intervinguts per la Unió Europea, Catalunya torna a donar una imatge de rigor i seriositat aplicant aquelles mesures que permetran que l’economia catalana complexi els requisits econòmics fixats des de Brussel·les.

􏰁 Reduir el dèficit sense afectar els serveis socials. El Govern considera que el primer paquet d’ajustos que s’ha dut a terme durant aquest any 2011 ja ha aconseguit el màxim estalvi possible en els aspectes socials (sanitat, educació i benestar social) i que, per tant, ja no es pot seguir aplicant més ajustos a aquestes partides perquè això suposaria tocar el moll de l’os de les polítiques socials i el Govern no està disposat a fer-ho. És per això que per poder seguir reduint el dèficit cal recórrer a noves alternatives com ara incrementar els ingressos de la Generalitat o reduir els salaris del alts càrrecs polítics i treballadors públics.

􏰁 Mesures de caràcter fiscal. El Govern de la Generalitat ha manifestat que no hi haurà un increment d’impostos a càrrec de la Generalitat: es mantindrà l’IRPF màxim en el topall que va fixar el Govern anterior i s’aplicarà l’Impost sobre el Patrimoni si el nou Govern de l’Estat el manté.
La dada