diumenge, 31 de juliol del 2011

Reducció del cost polític a l'ajuntament d'Abrera

L´Ajuntament d´Abrera ha aprovat el nou cartipàs municipal que regula les dedicacions i retribucions dels càrrecs electes per al mandat 2011-2015. La nova organització municipal contempla una important reducció del cost polític, amb un estalvi global de 73.000 euros, la qual cosa suposa una reducció de gairebé el 10% respecte la legislatura anterior.
Això és possible gràcies a la disminució dels membres corporatius a jornada completa, que passen de 3 a 2, i el manteniment de les dedicacions i retribucions de la resta de regidors i regidores, ja siguin al govern o a l´oposició. La única novetat és la creació d´una figura de coordinació per a cadascun dels tres partits que integren el govern (PSC, CiU i ICV). Aquesta figura, necessària en un govern de coalició, no suposa un increment del cost polític global de l´Ajuntament.
Aquesta reducció de la despesa política se suma a l´aplicada ja l´any passat del 6 i 7% sobre els sous dels càrrecs electes i posa de manifest el compromís de l´Ajuntament d´Abrera amb els criteris d´austeritat política que requereix un moment de crisi econòmica com l´actual.